20. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Prantsuse firmad liituvad Vene gaasijuhtme projektidega

Prantsuse kaks suurfirmat Electricite de France SA ja GDF Suez SA liituvad Venemaa Euroopa-suunaliste gaasijuhtmeprojektidega.

EDF saab vähemalt 10%-se osaluse South Stream torujuhtmes, mis kulgeb Musta mere alt, ning GDF Suez 9%se osaluse Läänemere Nord Streamis, vahendas agentuur Bloomberg.

„See on hea tulemus,“ ütles GDFi juht Gerard Mestrallet eile enne Peterburi rahvusvahelise majandusfoorumi raames toimunud allkirjastamistseremooniat, millest võtsid osa nii Venemaa president Dmitri Medvedev kui ka Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy. Tehingu hinda Mestrallet ei avalikustanud.

Gazpromi juhi Alexei Milleri sõnul võib EDF South Streami torujuhtmes saada kuni 20%se osaluse. Oma 50% suurust osa Gazprom vähendada ei plaani, prantslaste osa kasvab Itaalia Eni osaluse arvelt. Praegu kuulub itaallastele projektis 50%.

Nord Streamis on nii BASFile kuuluv Wintershall AG kui ka E.ON Ruhrgas AG nõustunud müüma 4,5% suuruse osaluseGDF Suezile, vähendades oma osaluse 15,5%-le. Gazpromile kuulub 51% ning Hollandi Gasunie NV-le 9%.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474