30. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Versioon: võib minna Latvenergo erastamiseks

Pole välistatud, et Latvenergo juhtkonna arreteerimise taha peidetakse ettevõtte privatiseerimise katset, kirjutas ajaleht Dienas Bizness.

Sellele viitavad viimase kahe nädala sündmused, rääkis ajalehele ametiühingu Energija juht Jevgenia Stalidzane. "Kui inimene varastas, tuleb kahtlemata karistada, kuid meetodid, kuidas seda tehakse, on vastuvõetamatud. Lisaks kahjustavad need tugevalt ka Latvenergo reputatsiooni," selgitas ta.

Stalidzane hinnangul tuleks Latvenergole uus juht leida ettevõtte töötajate seast, kuna iga teine variant jätaks kahtluse, nagu soovitaks ettevõtet lõhkuda ja see ei tule kasuks Latvenergole ega majandusele tervikuna.

Läti majandusministeerium lükkas privatiseerimise ettevalmistamise versiooni kategooriliselt ümber. Praegu takistab Latvenergot erastada tervelt kaks seadust ja neid muuta ei plaanita.

Ajalehe andmetel pole Latvenergo juhtkonna arreteerimise kohta siiamaani praktiliselt mingit ametlikku informatsiooni, mis annab spekulatsioonidele hoogu juurde.

2009. aastal teenis Latvenergo 500,5 miljoni latise ( ca 11 mld kr) käibe juures 20,2 miljonit latti (üle 444 mln kr) puhaskasumit. Ettevõttes töötas 4770 inimest.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474