8. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordea: tööandja pension levib välisfirmade Eesti üksustesse

Nordea pensionifondide juht Angelika Tagel usub, et ilmselt reageerivad tööandja pensioni erisoodustusmaksust vabastamisele esmalt just välismaiste ettevõtete Eesti üksused.

"Tööandja pension on arenenud maailmas tunnustatud motivatsioonipaketi osa ning siiani on rahvusvaheliste gruppide Eesti töötajad olnud ses osas kehvemas olukorras kui nende kolleegid näiteks Põhjamaades või mujal," märkis Tagel.

Siiani Eestis kehtiv maksusüsteem takistas Tageli hinnangul välisfirmasid oma töötajaid pensionikogumisega motiveerida sarnaselt teiste riikidega.

"Tööandja poolt pensioni III sambasse kogumine saaks olema alternatiiv otsesele palgatõusule. Ettevõtted, kus tasustamine ja motivatsiooniskeemid vaadatakse üle regulaarselt, mõtlevad edaspidi kindlasti ka pensionisamba regulatsiooniga pakutavate võimaluste peale.

"Nordea pank ei ole seni Eesti töötajate eest makseid tasunud ja seda just erisoodustusmaksu tõttu," lisas Tagel.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474