13. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome politsei jääb Vene rahapesijatega hätta

Soome keskkriminaalpolitsei teatel pesevad paksu rahakotiga Vene kurjategijad Soomes vilkalt raha, Soome politsei on aga hambutu rahapesuseaduse tõttu abitu, kirjutab Kauppalehti.

Politsei tunnistab võimetust kuritegudega toime tulla, sest kurjategija puhtakspestud omandit ei või Soomes konfiskeerida. Kriminaaluurija Laura Kuitunen ütles, politsei on võimetu vastama Vene ametivõimude abipalvetele, kui esialgne kuritegu on tehtud Venemaal ja sealt hangitud raha pestakse oma nime all Soomes puhtaks. „Meil on juba olnud juhtumeid, kus me pole saanud raha päritolu konfiskeerimise abil selgitada, sest enda raha pesemine pole Soomes keelatud,“ ütles ta.

Politsei teada on mitu värsket juhtumit, kus kurjategijat kahtlustatakse rahapesus. Varasid muudetakse seaduslikuks investeerimise, äritehingutega või kinnisvaratehingutega.

Ebaseadusliku vara legaliseerimine on kriminaliseeritud suures osas Euroopas. Soomes on rahapesu vaid siis kuritegu, kui keegi teine peale kurjategija teeb või vahendab kuritegelikul teel hangitud vara legaliseerimist.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474