27. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ERGO: kiiruse ületamine pole kahju tekitamisega üheselt seotud

Sage kiiruse ületamine ei tähenda kohe liikluskahju ning seega pole põhjendatud, et kihutajad peaksid rohkem kindlustusraha maksma, väitis ERGO transpordikindlustuse osakonna juhataja Tanel Kurs.

"Meie hinnangul ei ole kiiruseületamine ja liikluskahjude tekitamine alati üheselt seotud. Mõni liikluses aeglane või vähese kogemusega, kuid lubatud kiirusel sõitev juht võib tekitada samaväärset kahju kui näiteks kümme kilomeetrit tunnis lubatust kiiremini sõitja," rääkis ta.

Kurs lisas, et ERGO ei näe karistusregistri andmete kaasamisel liikluskindlustuse hinna kujundamisel vähemalt hetkel mõtet. Liikluskindlustuse hinda mõjutab kõige enam nii praegu kui ka tulevikus kahjude sagedus, juhi vanus ja sõiduki mark-mudel, lisas ta.

Justiitsministeeriumis valminud seaduseelnõu jõustumisel saaksid kindlustajad ligi isikute liiklusrikkumistele ja seetõttu võiksid nad kihutajatelt nõuda kopsakama kindlustusraha.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474