30. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnu müüb aegunud taastusravikeskust

Pärnu linn pani 20 miljoni kroonise alghinnaga müüki hea asukohaga, kuid konkurentidega võrreldes ülesvuntsimist vajava Taastusravikeskus Sõpruse.

Müügikuulutuse lisamaterjalide hulka kuulub Sõpruse majandusülevaade, kus on kirjas kahjum ja märkus: "On näha, et ettevõte töötab pankroti piiril."

Taastusravikeskus Sõprus ASi juhataja Jaanus Otsa on hämmingus, et linn kui omanik niimoodi Sõpruse hinda alla tõmbab. Pankrot on tema sõnul võimatu. "Välistatud, see on täiesti vale. Meil on ainult 1,6 miljonit krooni laenukohustust ja kohustuste ning omakapitali suhe hea," kinnitas ta.

Samas on Ots nõus, et Sõprusel on parem erakätesse minna. "Linn on halb omanik ning poliitiline omanik," selgitas ta. Otsa sõnul on Pärnu Sõprusest küll tulusid välja võtud, aga pole kümne aasta jooksul midagi investeerinud.

Ots ütles, et Sõpruse alghinda kujundades on arvesse võetud vaid kinnistut, kuigi müüakse ju tegelikult toimivat ettevõtet, turuosa, kliendilepinguid. "Täna võib-olla on see hind OK," märkis ta siiski.

Huvilisi Otsa sõnul on. "Olen kuulnud, et huvi on tundnud Haapsalu spaade ärimehed ja Pärnu spaade ärimehed, kellel läheb hästi. Samuti on ühed soomlased huvi tundnud," nimetas ta.

Taastusravikeskus Estonia juhataja Cardo Remmel ütles, et Sõprus on pikas perspektiivis hea investeering, eriti arvestades asukohta ja krundi suurust ning hoone võlu. Tema sõnul on küsimus selles, mis võiks olla tulevikus Sõpruses asuva äri idee ja kas kellelgi leidub piisavalt raha, et kannatada ära käimalükkamisperiood.

Ka Remmel möönab, et Sõprusesse pole linn ammu investeerinud. "Üks on selge, linnale kuuluvad äriettevõtted ja just eriti Sõprus on ajast maha jäänud," ütles ta.

Endine pikaaegne Pärnus asuva Tervise Paradiisi juht Heldur Sass usub, et Sõpruse soetamine võiks kellelegi perspektiivikas olla küll. "Mis Sõprusest edasi võiks saada? Seal on palju variante. Sõpruses on kindlasti asju, mida peaks alles hoidma, ja asju, mida välja visata," rääkis ta.

AS Taastusravikeskus Sõprus

Kolmes hoones on kokku 131 majutuskohta.Pakutakse taastusravi, ennetavat ja üldtugevdavat ravi, lõõgastavat ja stressi maandavat ravi.LVM Kinnisvara tänavusuvise eksperthinnangu järgi on kinnisvara turuväärtus 14,2 miljonit krooni.Mullune käive oli 10,2 miljonit krooni (2008: 11,2 mln) ja kahjum 1,38 miljonit (2008: +1,7 mln).

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474