31. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Minskis suleti üürivõlglastel kanalisatsioonitorud

Minskis Karbõševi tänava kortermajas suleti kahe üürivõlglase kanalisatsioon, et sundida neid mitme miljoni Valgevene rublani kasvanud võlgu tasuma.

Need korterid on jäetud ilma ka soojast veest, elektrist ja gaasist. Linna avariiteenistuse töötajad lasid katuselt algavasse kanalisatsioonipüstikusse spetsiaalse seadme videokaamera ja sulguriga, mis peatas solgivee äravoolu võlglaste kortereist, vahendas charter97.org.

Spetsiaalne solgitorude sulgemise seade toodi Kiievist, kus selline meetod end õigustanud on. Minskis on kommunaalmakse võlgu 2600 peret, kusjuures paljud olevat võimelised elamise eest maksma, kuid ei võta seda lihtsalt vaevaks.

Pärast seda, kui korterites kanalisatsioon suletakse, hakkavad elanikke töötlema sanitaarametnikud.

Et kanalisatsioon jälle tööle hakkaks, peavad võlglased maksma mitte ainult võla, vaid hüvitama ka torude sulgemis- ja avamiskulud, mis ulatuvad 110 000 Valgevene rublani.

Kaval solgitoru sulgemise seade maksab umbes 5 miljonit rubla.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474