11. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LHV: Nordeconi tulemused on nõrgad

Nordecon Internationali teise kvartali tulemused olid LHV analüütiku Kristo Oidermaa sõnul nõrgad, kuid samas peegeldavad ehitusturu olukorda.

Ettevõtte käive paranes analüütiku sõnul küll võrreldes esimese kvartaliga, kus kimbutasid rasked ilmastikuolud, kuid aastases võrdluses oli langus koguni 35 protsenti.

"Pettumuse valmistas aga eelkõige juba kolmandat kvartalit järjest raporteeritud brutokahjum. See näitab selgelt, et Nordeconi ehituslepingute portfell ei ole hetkel kasumlik ning hankepakkumistel on siiani võetud liigseid riske," nentis Oidermaa.

"Ettevõte on küll suutnud piisavas ulatuses kärpida püsikulubaasi, kuid kahjumlikkusest see siiski ei päästa," märkis analüütik ning tõi välja, et puhaskasumi marginaal oli teises kvartalis tugevalt negatiivne (-9,4 protsenti).

Tulevikuootustele mõjub Oidermaa hinnangul negatiivselt ka juhatuse väljavaade ehitusturule, mille põhjal oodatakse keskmisest madalamaid marginaale ning ehitusturu elavnemist alles 2012. aastal.

LHV aktsiasoovitus Nordeconile on neutraalne.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474