19. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia kaevanduste juhiks saab Veljo Aleksandrov

ASi Eesti Energia Kaevandused nõukogu nimetas täna ettevõtte juhiks Veljo Aleksandrovi, kes seni juhtis Eesti Energia Elektritööde ASi.

Aleksandrov asub uude ametisse 6. septembril, juhatuse liikme leping sõlmitakse temaga viieks aastaks. "Minu peamine eesmärk on uues ametis tagada see, et meie väärtusahela esimene lüli – põlevkivi kaevandamine – toimiks laitmatult ning põlevkivi tarned oleks nii lühikeses kui ka pikas perspektiivis tagatud nii Eesti elektrivarustuskindluse kui ka kodumaise vedelkütuste tööstuse huvides," selgitas Aleksandrov.

Eesti Energia juhatuse esimehe Sandor Liive sõnul on Aleksandrov tõestanud end efektiivse juhina. "Tema juhitud kontserni tütarettevõtted on saavutanud häid tulemusi ning võtnud arvestatava koha turul. Aleksandrovi väärtuslik juhtimiskogemus on tugev eeldus kontserni suurima ja ühe Ida-Virumaa olulisima ettevõtte arengu jätkumiseks," ütles ta.

Eesti Energias töötatud 11 aasta jooksul on Veljo Aleksandrov juhtinud kontserni tütarettevõtteid Eesti Energia Elektritööd ja Elpec ning olnud Eesti Energia administratiivdirektor.

46aastase Aleksandrovi suurimate saavutuste hulka Eesti Energias kuulub energiafirma teatel Elpeci edukas saneerimine, kus varasem kõrgepinge projekteerimisele keskendunud ettevõte laiendas muutunud turuolukorras oma profiili kesk- ja madalpinge seadmetele, tõusis ettevõtte efektiivsus ja kasumlikkus.

Aleksandrovi juhtimisel on Eesti Energia oluliselt laiendanud klientidele pakutavate elektriga seotud lisateenuste valikut ja sisenenud kodukliendile suunatud elektritööde turule. Vaatamata ehitusturu madalseisule jõudis loodud ettevõte Eesti Energia Elektritööd juba esimese majandusaasta lõpuks jooksvasse kasumisse.

Eesti Energia Kaevandused on Eesti Energia kontserni kuuluv ettevõte, mis tegeleb põlevkivivarude jätkusuutliku kaevandamisega varustamaks elektri- ja õlitootjaid kütuse ja toorainega. Ettevõttel on neli kaevandust ning raudteeveoga tegelev üksus.

Eesti Energia Elektritööd on Eesti Energia kontserni kuuluv ettevõte, mis teostab üle Eesti kõiki majapidamises vajaminevaid elektritöid, alates projektipõhistest ehitus- ja renoveerimistöödest kuni pistikuvahetuseni.

Kuni uue juhi ametisse nimetamiseni täidab Eesti Energia Elektritööde juhi ülesandeid ettevõtte ehitusvaldkonna juht Priit Leipalu.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474