28. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kilk: Miks on elektribörsil nii kõrge hinnalagi?

Täna Kuku raadios „Keskpäevatunni“ saates elektribörsi järsku hinnahüpet kommenteerinud ettevõtja Rein Kilk imestas, miks on lagi seatud nii kõrgele, et hind sai kerkida 2000 eurole megavatt-tunni eest.

Tavalisel börsil katkestatakse kauplemine juba siis, kui hinnad on liikunud kas 5-10%, mitte aga tõusnud tavalise hinnatasemega võrreldes viiskümmend korda.

„Miks on maksimumhind ebaloogiliselt kõrgel?“ imestas Kilk, nentides, et siin on järelemõtlemist nii seadusandjatel kui Nord Poolil. „Lagi peaks olema reaalsem.“

Ettevõtja Meelis Atoneni sõnul tuleb leida mõistlik süsteem, mis taolised anomaaliad elektriturul edaspidi välistaks.

Kui praegu jäi Eesti tavatarbija elektriturul toimunud järsust hinnahüppest puutumata, siis juba mõne aasta pärast avaneb elektriturg palju suuremas mahus. „Paljud nendest asjadest hakkavad palju rohkematele turuosalistele mõju avaldama,“ nentis Atonen.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474