31. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energiat külastab Jordaania energeetikaminister

Homme külastab Eesti Energiat Jordaania energeetika- ja maavarade minister Khalid Iran ning Jordaania ressursiameti juht Dr. Maher Hijazin koos oluliste riigiametite ja ettevõtete esindajatega.

1.-2. septembrini toimuva visiidi käigus tutvub minister põlevkiviõli tootmise ja rajatava Enefit-280 põlevkiviõli tehasega ning külastab Eesti Energia kontserni teisi ettevõtteid: kaevandusi, elektrijaamu ja tehnoloogiatööstust.

Visiidi teisel päeval kohtub Jordaania energeetikaminister Khalid Iran peaminister Andrus Ansipi ning majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsiga.

Tänavu mais sõlmis Eesti Energia Jordaania valitsusega kontsessioonilepingu Attarat Um Ghudrani põlevkivimaardla varude kasutamiseks. Eesti Energia 38 km² suurune kontsessiooniala sisaldab hinnanguliselt enam kui kaks miljardit tonni põlevkivi ning teatavatel tingimustel on võimalik kontsessiooniala laiendada, mis annaks Eesti Energia käsutusse umbes neli miljardit tonni põlevkivi.

Attarat Um Ghudrani põlevkivimaardla paikneb Jordaania keskosas ja on teadaolevatest Jordaania põlevkivileiukohtadest suurim – kogu maardlas paikneva põlevkivivaru suuruseks on hinnatud 25 miljardit tonni.

Kontsessioonilepingu sõlmimise järel viib Eesti Energia kõnealuses põlevkivimaardlas läbi täiendavad geoloogilised ja hüdrogeoloogilised uuringuid, samuti testitakse ja arendatakse põlevkivi töötlemise tehnoloogiat ning viiakse läbi keskkonnamõjude hindamine.

Eesti Energial on Jordaanias kaks paralleelset arendusprojekti, umbes 38 000barrelilise päevatoodanguga õlitehas ning kuni 900 MW võimsusega põlevkivielektrijaam.

Jordaania Hašimiidi Kuningriik kuulub põlevkivivarude poolest maailma viie rikkaima riigi hulka ning selle põlevkiviressurssi hinnatakse 30-80 miljardi tonnini. Jordaania Hašimiidi Kuningriik laiub 92 300 ruutkilomeetril, riigis elab ligi 6,6 miljonit inimest.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474