1. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

D.A.S. kolmekordistas kindlustusportfelli

Õigusabikulude kindlustusselts D.A.S. kasvatas kuue kuuga oma kindlustusportfelli üle kolme korra, 6,7 miljoni kroonini, seltsi varad ulatusid ligi 47 miljonini.

D.A.S. Õigusabikulude Kindlustus kogus esimesel poolaastal kindlustusmakseid 2,86 miljonit krooni, mis on 206% rohkem kui aasta varem. Kui eelmise aasta teise kvartali lõpus oli ettevõtte kindlustusportfell üle 1,85 miljoni krooni, siis tänavu juuni lõpuks oli portfelli maht kasvanud ligi 3,4 korda, 6,7 miljoni kroonini.

Kahjukäsitluseks kulus kuue kuuga ühtekokku ligi 1,42 miljonit krooni. Seltsile esitati poolaastaga 142 kahjunõuet, lahendamisel olevate juhtumite arv ulatus kvartali lõpus 84ni ning kliente nõustati õigusalastes küsimustes rohkem kui 330 korral.

D.A.S. Õigusabikulude Kindlustuse ASi juhatuse liikme Maiko Kalveti sõnul jätkus teises kvartalis erinevate töövaidluste vähenemise trend. "Langenud tööpuudus peegeldub õigusabikulude kindlustuses sel viisil, et varasemast vähem vajavad kliendid abi tööõiguse alal," lausus ta.

"Ilmselt puhkusteperioodist tingituna kasvas aga liiklustrahvide vaidlustamine nii Eestis kui ka välismaal. Islandi tuhapilvest põhjustatud lennukeeld ning mitme reisifirma maksejõuetuks muutumine lisas uusi võlaõiguslikke vaidlusi, kuna mitmed reisikindlustuse pakkujad keeldusid meie klientidele kindlustushüvitise maksmisest," rääkis Kalvet.

Teiseks poolaastaks prognoosib ta õigusabikulude kindlustuse mahu jätkuvat kasvu, mis tähendab ka rohkem kahjujuhtumeid ning senisest enam kindlustushüvitisi.

1928. aastal asutatud D.A.S. on Euroopa suurim õigusabi kindlustaja, mis tegutseb 16 riigis. Eestis 2006. aasta novembris tegevust alustanud D.A.S. kuulub ERGO Kindlustusgruppi, mis on Saksamaal üks suuremaid. Kindlustusgrupi põhiaktsionär on maailma suurim edasikindlustuskontsern Munich Re.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474