1. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Marriotti Riia hotelli projekteerivad Eesti arhitektid

Hotelliketi Marriott International rahvusvahelise arhitektuurikonkursi Marriott Hotel Riga projekteerimiseks Riia vanalinna võitsid Eesti arhitektuuribüroo Pluss arhitektid Indrek Allmann ja Joel Kopli.

"Eesti arhitektuuribüroo lahendus oli kõige väljendusrikkam ning mis kõige olulisem – hästi ning harmooniliselt integreeritud ümbritsevasse vanalinna, mis oli lähteülesande lahendamise kõige keerukam osa," ütles konkursi žürii esimees Eric Grube.

Arhitektuuribüroo Pluss juhtivarhitekti Indrek Allmanni sõnul on uue hotelli asukoht väga prestiižne – otse ühes olulisimas Riia vanalinna väravas. "Seetõttu oli konkurss ka kõrgendatud tähelepanu all," sõnas ta.

"Arvestada tuli ajaloolist väärtust omavate hoonetega, koha pärimusega ja samas luua täiesti uus tänapäeva tõekspidamistele vastav põnev linnaruum. Kavandatav Marriott Hotel Riga hoone hõlmab mitut krunti – kokku tuleb suur, mitmekesine hoone, mis jääb vanalinna sisenemise maamärgiks," kirjeldas ta.

Marriott Nordic Regional Office'i tellitud projekteerimise avalikule arhitektuurikonkursile esitati 17 võistlustööd kolmest riigist. "Tööde seast valiti kolm teise koha tööd – kaks Läti bürood ja meie, mille vahel toimus jätkukonkurss. Valituks osutus meie töö," selgitas Arhitektuuribüroo Pluss OÜ juhatuse liige Katrin Ventsel. 

Hotelli ehituse kogumaksumus on 35 miljonit eurot, töö algab järgmisel aastal. 180toaline hotell ehitatakse Riia vanalinna ühte võtmeväravasse.

Marriot International on hotellide võrgustik, millesse kuulub 3457 hotelli üle maailma, kokku 603 000 toaga.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474