7. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlaste Bakuu unelm tänasest pankrotis

Täna hommikul kuulutas Harju maakohus välja Aserbaidžaani pealinna Bakuu lähistele planeeritud hiigelarenduse võlakirjade emitendi Seaside Residence Baku OÜ pankroti.

Kümnetest miljonitest kroonidest ilma jäänud investorite initsiatiivil esitati kohtule pankrotiavaldus 20. juulil. Projekti suurimad investorid on Marcel Vichmann ja Hans H. Luik, tuntud ärimeestest panid oma raha magama ka Olari Taal ja Enn Veskimägi.

Pankroti väljakuulutamise määrus kohustab Seaside Residence Baku OÜ juhatuse liiget Aivo Kuldmäed ning endist juhatuse liiget Erki Piirsalu andma hiljemalt 15. septembriks pankrotihaldurile üle kogu Seaside Residence Baku OÜ tegevust puudutav teave ning dokumendid.

Võlausaldajad on kohustatud hiljemalt kahe kuu jooksul teatama haldurile kõigist oma enne pankroti väljakuulutamist tekkinud nõuetest võlgniku vastu.

Kohus määras Seaside Residence Baku OÜ ajutise pankrotihalduri Toomas Saarma töötasuks koos sotsiaalmaksuga 45 619 krooni. Saarma määrati ka edasiseks pankrotihalduriks.

Määrust on võimalik edasi kaevata 15 päeva jooksul pankrotiteate avaldamisest Ametlikes Teadaannetes.

Lisaks pankrotile kukil ka uurimine

Lisaks äsja käima lükatud pankrotimenetlusele on Aserbaidžaani kinnisvaraprojekti endiste eestvedajate suhtes juba pool aastat kestnud kriminaaluurimine kelmuse paragrahvi alusel. Kahtlustuse on saanud projekti üks eksjuhte Erki Piirsalu ja Gild Bankersi endine partner Tõnis Haavel koos äripartneri Harles Liiviga.

Harles Liiv oli 2007. aasta lõpust kuni 2009. aasta alguseni Seaside Residence Baku juhatuses. Tõnis Haavel oli Gild Bankersi partner üks juhtfiguur, taandus alles mullu sügisel.

Kahtlustatav on ka emissiooni korraldaja Gild Financial Advisory Services ja veel üks juriidiline isik.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474