8. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Vesi ähvardab BREMi kraanid kinni keerata

Kuigi vee kinni keeramine on Tallinna Vee teatel viimane võimalus, plaanivad nad seda võlgade mitte tasumise korral rakendada BREM Kinnisvarahoolduse omanikega seotud hoonetes.

"Meie huvides on see, et BREM oma kohustusi täidaks ja kuigi vee kinni keeramine on viimane variant, mida kasutada, siis lähiajal võib see oodata mõningaid BREMi omanikega seotud äriobjekte," ütles ASi Tallinna Vesi kommunikatsioonijuht Priit Koff. Ta lisas, et objekte on mõneteistkümnest mõnekümneni ja neile on eilse kuupäevaga saadetud ka kirjad, milles seisab, et kui nad võlgnevust ei likvideeri, keeratakse vesi 14 päeva pärast kinni.

BREM on kommunikatsioonijuhi kinnitusel Tallinna Veele võlgu juba aastast 2002 ning võlad ületavad miljoneid kroone. "Ülejäänud kliente (kelle makseid BREM Tallinna Veele ei edastanud – toim.) on paarsada ja nende puhul üritame leida mingi muu lahenduse," lubas Koff.

Veefirma kommunikatsioonijuht soovitas klientidel pöörduda Tallinna Vee poole ja sõlmida otseleping. "Äriühingutel on see lihtsam, aga eraisikud saaksid lepingu sõlmida kinnistu omaniku või ühistu kaudu," selgitas ta. Majad, kus ühistut pole ja mida haldab BREM, võiksid selle kiiremas korras teha, lisas ta.

Koffi sõnul sõlmis Tallinna Vesi BREMiga mullu oktoobris notariaalselt kinnitatud lepingu, kus BREM nõustus võlgnevust likvideerima vastavalt maksegraafikule. "Nad olid ise nõus sellega, et kui nad maksegraafikut ei austa, tekib Tallinna Veel automaatselt õigus arestida nende pangakontod," lisas ta.

"Pöördusime kohtutäituri poole augusti lõpus ja kohtutäitur andis neile (BREM Kinnisvarahooldusele – toim.) vastavalt protseduurireeglitele aega kümme päeva reageerimiseks. Kuna selle aja jooksul ei reageeritud, toimus automaatselt kontode arestimine," rääkis Koff.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474