Autor: Koit Brinkmann • 9. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Agentuuri nõunikul 600kroonine tunnipalk

Roheliste erakonna juhtivpoliitiku Marek Strandbergi elukaaslane Katrin Idla teenib kliima- ja energiaagentuuri arendusnõunikuna 600kroonist tunnipalka. Strandberg on selleks aastaks riigieelarvest 86 miljonit krooni saanud agentuuri nõukoja esimees.

"Kuussada krooni tunnis on konsultatsiooni ja see on üsna tavapärane siin. Ma ise olen soovitanud ja otsinud eksperte siia agentuuri ja neil on samasugune käsundusleping, samasugune palk," selgitas põhitöökohaga Tallinna Tehnikaülikoolis teadurina töötav Idla. Kliima- ja energiaagentuuri nõustab ta käsunduslepingu alusel.

Idla sõnul pöördus agentuuri juht Kristiina Rebane tema poole palvega, kas ta võiks oma kogemusega abiks olla.

Iga päev pole vaja käia

Töö sisuks on arendusprojektide käivitamine ja juhtimine. Iga päev agentuuris kohal käia ei ole vaja. Palju tööd saab teha internetis, inimestega rääkida telefonis ja Skype'is. Ka inimestega kohtumine on projekti arendamine, rääkis Idla.

"Nii palju, kui nõu minu käest küsitakse, ja nii palju, kui nõu annan - nii palju ma loomulikult tasu oma töö eest saan," lisas ta. Et viimase kahe kuu töötunnid on kokku löömata ja nende eest raha saamata, siis ei osanud Idla veel teenistuse suurust öelda.

Tööle võttis KredEx

Idla elukaaslane Marek Strandberg on agentuuri nõukoja esimees. "Seoseid võib erinevaid tuua. Konkreetselt tööle kutsumisel Marek Strandbergil mingit rolli polnud. Loomulikult me arutame mingeid projekte, aga töölevõtjaks oli KredExi juht Andrus Treier," lükkas Idla tagasi väiksemagi kahtluse onupojapoliitikas. Agentuur allub KredExile.

Riikliku kliima- ja energiaagentuuri loomist põhjendati vajadusega lahendada kompleksselt kliima- ja energiaprobleeme.

Mullu sügisel eraldas valitsuskoalitsioon roheliste toetuse eest riigieelarve vastuvõtmisel agentuuri loomiseks 86 miljonit krooni.

Viiekesi Abu Dhabis

Jaanuaris käis agentuuri kuludega Araabia Ühendemiraatide pealinnas Abu Dhabis viieliikmeline delegatsioon. Rahvusvahelise Taastuvenergia Agentuuri käivitamisega seotud rahvusvahelisel konverentsil arutati maailma tulevikuenergia küsimusi. Viietärnihotellis peatunud delegatsiooni reis maksis 165 000 krooni.

Roheliste erakonna liikmest agentuuri juhi Kristiina Rebase brutopalk on 35 000 krooni kuus. Juhi tegevuse üle peab järelevalvet ja annab sisulisi suuniseid agentuuri 15-liikmeline nõukoda. Agentuuri nõukoja esimehe ettepanekul on KredExil võimalus maksta nõukoja liikmetele tasu proportsionaalselt agentuuri töösse panustamisega.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474