15. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Augusti tormid kergitasid RSA Kindlustuse väljamakseid miljoni võrra  

RSA Kindlustuse väljamakstud kahjud ulatusid augustis ligi 7 miljoni kroonini, mida on 29% enam võrreldes möödunud aasta sama perioodiga. Äikesetormidest tingitud kahjud küündisid sellest miljoni kroonini.

RSA Kindlustus Eesti juhi Kaido Kepi sõnul moodustasid tormikahjudest ligi poole autodega seotud kahjujuhtumid ning teise poole muud varakahjud. Kõige tüüpilisemaks äikesetormi poolt tekitatud kahjuks olid murdunud puud ja oksad, mis kukkusid peale autodele või hoonetele. Samuti tugeva tuule poolt lahti kistud katused ja katuse osad, mis tekitasid vigastusi ka muudele lähedal asunud objektidele. Vähemal määral tekitas kahju ka suur vihmavee hulk, mis pressis hoonetesse, kuna kanalisatsioon ja pinnas ei suutnud kõike vastu võtta.

Salva käive ulatus augustis 9 miljoni kroonini, kasvades möödunud aasta sama perioodiga võrreldes 13%.

Salva Kindlustus maksis tänavu augustikuus kahjujuhtumite eest kokku 10,8 miljonit krooni hüvitisi. Enim hüvitisi kuulus Salva Kindlustusel augustis väljamaksmisele varakindlustuses, kus era- ja äriklientide kindlustusliikides maksti kokku välja 4,2 miljoni krooni eest kahjusid. Sõidukitega seotud kindlustusliikides kuulus liikluskindlustuses väljamaksmisele 4 miljoni krooni ning kaskokindlustuses 1,7 miljoni krooni eest kahjusid. Reisikindlustuses maksti tervise-, reisitõrke- ning pagasikindlustuse kahjude eest välja ligi miljoni krooni eest kahjusid.

Möödunud aasta sama perioodiga võrrelduna on välja makstud hüvitiste kogusumma jäänud peaaegu samale tasemele, vähenedes 2,3% võrra. Suurematest kindlustusliikidest on kasko-  ja reisikindlustuse hüvitised vähenenud, ent liiklus- ja varakindlustuse väljamaksed suurenenud.

Salva Kindlustus kogus augustis 21,2 miljonit krooni kindlustusmaksed, aastataguse ajaga võrreldes on see sarnaselt hüvitiste summaga jäänud samasse suurusjärku, vähenedes 1,5% võrra. 2010.a kaheksa esimese kuuga kokku on kogutud 175,7 miljonit krooni makseid, mis on 7,8% vähem kui 2009.a samal perioodil.

RSA Kindlustus tegutseb Eestis Codan Forsikring A/S Eesti filiaalina, kasutades RSA kaubamärki. Codan Forsikring A/S on Taani kahjukindlustusselts, mis kuulub rahvusvahelisse RSA kindlustusgruppi. RSA kindlustusgrupp tegutseb Lätis Balta ja Leedus Lietuvos Draudimase nime all.

Salva Kindlustuse AS on 1993. aastal loodud kahjukindlustusselts, mis omab 22 esindust ja müügipunkti üle Eesti.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474