27. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KOBE Investmentsi nõuete hulk kasvanud 360 mln kroonini

Endisel Veljo Kuuse ettevõttel, pankrotistunud KOBE Investmentsil varasid küll juurde tulnud pole aga nõuded seevastu on kasvanud 80 miljoni krooni võrra, ütles KOBE Investmentsi pankrotihaldur Peeter Allikvere.

„Ei varasid küll kuskilt juurde tulnud pole. Kokku esitati nõudeid 360 miljoni krooni eest,“ rääkis Allikvere peale täna toimunud võlausaldajate nõuete kaitsmist. Tema sõnul tunnustati ilma vastuväideteta 96 miljoni krooni väärtuses nõudeid ning ülejäänute osas esitati vastuväiteid.

Pankroti peamine põhjus oli kinnisvaraprojektidega tegelenud ettevõtte ebaõnnestunud investeeringud, mis olid tingitud valdkonna üldisest arengust, on pankrotihaldur varem öelnud. Ettevõttele tehtav erikontroll peab tegema selgeks, kas KOBE Investments on teinud ka tehinguid, mis on kahjulikud ja pole seotud ettevõtte tegevusega või on seotud päris ilmse vara väljaviimisega. „Erikontrolli akti veel ei ole ja täiendavad dokumendid lubati üle anda veel kolmapäeval,“ kinnitas Allikvere.

KOBE Investmentsi ümber toimuvad edasised arengud sõltuvad otseselt erikontrolli tulemusest. „Analüüsime seda koos pankrotitoimkonnaga ja vaatame, kuidas edasi käituda,“ märkis pankrotihaldur.  Kas akt sel nädalal valmib, on tema sõnul küsitav.

Pankrotitoimkonna järgmist kohtumist veel paika pandud ei ole. 

Kobe Investmentsi praegune juhatuse liige Hillar Talts ja tema partner Randy Kalm said ettevõtete kaudu Kobe Investmentsi omanikuks äriregistri andmetel mullu oktoobris. Kobe Investments liikus kahele firmale, mida omab praegu Taltsi ja Kalmu Haktoline Konsult OÜ.

Varem on Äripäeva kirjutanud, et Veljo Kuuse, Kaire Kopli ja Tauno Muide pankrotistunud kinnisvaraarendajast Kobe Investmentsist jäi järele pea 300 miljoni eest võlgu, kuid vara ettevõttel pole.

KOBE Investmentsi pankrot kuulutati välja 8. jaanuaril 2010. Ettevõtte pankrotti taotles Toomas Lumani suurosalusega kontserni Nordecon International tütarfirma AS Eston Ehitus. Lisaks esitas Eston Ehitus pankrotiavalduse ka (tänseks pankrotistunud -toim.) OÜ Peterburi Ärikvartali vastu, kuna KOBE Investments ja Peterburi ärikvartal jäid ärikvartali ehitustööde eest ehitajale võlgu 38 miljonit krooni.

KOBE Investments alustas tegevust 2006. aasta veebruaris. Sama aasta lõpuks oli ettevõte emiteerinud 51 miljoni krooni eest võlakirju. Investeerimisprogrammi raames omandas KOBE Investments 3 hektari suuruse maatüki Peterburi maantee ääres, kuhu ärihoonet ehitama hakkas. Projekti finantseerimiseks emiteeris kinnisvaraarendaja veel 65 miljoni eest võlakirju ning võttis ka pangalaenu.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474