8. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ettevõtja: pankrot on kõige viimane lüli selles ahelas

AS KH Energia-Konsult peadirektor ja omanik ning Estconde-E võlausaldaja Heino Harak nentis, et pankrotipesast harilikult ei saada mitte midagi tagasi.

Tänane Äripäev kirjutab, et augustis esitas OÜ Elektrimees Eesti mõistes suure ning ehitus- ja kinnisvararingkondades hästi tuntud Estconde gruppi kuuluva OÜ Estconde-E vastu pankrotiavalduse. Neil on juba aasta eest lõpetatud tööde eest saamata ligi kaks miljonit krooni. Estconde-E sipleb aga võlaringis ja on ettevõtet sisemiselt saneerinud. Enamiku võlausaldajatega on nad võlgade vähendamises ja tasumises kokku leppinud, ent Elektrimehega pole nad vettpidava kompromissini jõudnud.

"Kõik suuremad võlausaldajad leppisid umbes aasta tagasi kokku võlgade ajatamise protseduuriga. See, mis me ajatanud oleme, Estconde-E on sellest ajatamise maksmisest kinni pidanud. Pankrotipesast harilikult mitte midagi tagasi ei saada, sest leidub ju eelisjärjekorras tagasi saajaid ja harilikult võlgnikul vara praktiliselt puudub. Ja siis ei ole mingit lootust. Pankrot on kõige viimane lüli selles ahelas. Muidu võib saada mõnikord natuke rohkem, teinekord natuke vähem. Meil jäi omal ajal saamata suurusjärgus 1,7 või 1,8 miljonit. Pool saame ju ikkagi tagasi," rääkis Harak.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474