11. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigiprokuratuur ei uuri, kelle raha esindab advokaat Peter Kaiser

Riigiprokuratuur ei leia põhjust, miks peaks uurima, kellelt Edgar Savisaar tegelikult 2,7 miljonit krooni laenas.

Saatsin eile riigipeaprokurör Norman Aasale mõned küsimused:

1. Kas riigiprokuratuur on algatanud või algatab uurimise või kontrollib ka seda, kellelt Edgar Savisaar tegelikult laenu võttis? Kas Savisaar laenas enda võimalikust ettevõttest, mille variisik on Peter Kaiser või sai ta laenu mõnelt jõukalt Eesti ettevõtjalt, kes lootes tulevase soodustusi pealinnas või Eestis, laenas tagasimaksmist mitte-eeldava summa Savisaarele?

2. Kas peate oluliseks, et Eesti kõige suurema linna juhi sissetulek ja rahalised tehingud oleksid avalikud ja üheselt mõistetavad?

3. Mida teete selleks, et avalikkus saaks teada, kelle raha ja ettevõtet Liechtensteini advokaat Peter Kaiser esindab?

Täna tuli riigiprokuratuurist lakooniline vastus.

"Õiguskaitseasutused on leidnud, et tegemist on väärteoga, mille eest on juba määratud ka karistus," ütles riigiprokuratuuri avalike suhete juht Kadri Tammai. Prokuratuurile teadaolevate faktide pinnalt puudub kriminaalmenetluse alus, lisas ta.

Miks Savisaar üldse raha laenamiseks Liechtensteini juristi poole pöördus ja too linnapeale priske intressiga laenu nõustus vahendama, on samuti teadmata.

Üks, mis selge. Kaiser on Liechtensteini advokaat, kes tegeleb erinevate õigusabi teenuste pakkumisega. Kaiseri puhul võiks paralleeli tuua Christine Sutteriga, kellest Äripäev kirjutas hiljuti kui Signaali arvatavat tegelikku omanikku Urmas Sõõrumaad varjavast Šveitsi riiulifirma juhatuse liikmest.

Kui Sutter istub pistiseskandaali sattunud Signaali nõukogus Zugi kantoni, Signaali omanikfirma äriühingu Neue Zuger Treuhand AG esindajana, siis Peter Kaiser esindab samamoodi, pelgalt näona ilmselt ettevõtet või eraisikut, kes Savisaarele 2,7 miljonit deklareerimata jäänud krooni laenas.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474