12. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Seppikute tuntuim tehing

Siim ja Sulev Seppiku tuntuimaks tehinguks on Tallinnas aadressil Pärnu mnt 67a asuva Ajakirjandusmaja ost ja hilisem müük.

2006. aastal ostis OÜ Hexanor Ajakirjandusmaja ligi 120 miljoni krooniga. Hexanorist pool kuulus Siim ja Sulev Seppiku firmale Multivara ning teine pool Kristian Kessneri OÜ-le Vexiro. Müüjaks oli Andres Saame AS Toompeamaja. Hansapanga asutajana tuntuks saanud Saame oli Ajakirjandusmaja omanik 1999. aastast.

Majandusaasta aruande andmetel müüs Hexanor 2007. aasta suvel kinnistu 160 miljoni krooniga edasi rahvusvahelise kinnisvarafirma Colliers tütarfirmale Tiger Properties JH. Uus omanik seadis kinnistule aga ostuhinnast suurema ehk 203 miljoni krooni suuruse hüpoteegi Saksamaa Aareal Bank AG kasuks.

2007. aastal annetasid Siim ja Sulev Seppik Keskerakonnale 1,15 miljonit krooni. Nad on keskpartei ühe võtmepoliitiku Ain Seppiku pojad.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474