17. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Savisaar paistab silma aktiivse laenajana

Keskerakonna rahastamist ja nende liidri Edgar Savisaare enda jõukuse kasvu iseloomustab üks ühine joon. See on salapära ning kahtlusi äratavad finantseerimisskeemid.

Samas on Savisaarele kuulunud ettevõte teinud ka mitmeid kinnisvaratehinguid, tänu millele on tema firma teeninud viimaste aastate jooksul mõned miljonid kroonid. Homne Äripäev kirjeldab Savisaarte laenu- ja kinnisvaratehinguid aastatel 1998-2010.

Möödunud 2009. aasta oli Savisaarele seejuures üks tegusamaid. Sel aastal sai Keskerakond esimeses kvartalis suuri annetusi välismaalastelt. Kõige suurema summa, 660 450 krooni läkitas erakonna arvele Edgar Savisaare pikaajalise sõbra Alexander Kofkini äripartner Peter Ziegler. Lisaks oli annetajate nimekirjas kaks tundmatut slovaki ärimeest - Balis Milan ja Micka Pavel, vastavalt 366 549 ja 364 518 krooniga.

Septembris levis ajakirjanduses uudis, et Edgar ja Vilja Savisaar lahutavad 13 aastat kestnud abielu.

Oktoobris sai Edgar Savisaar 2,7 miljonit krooni laenu Sulev Seppiku juhitavast firmast Bravotex, mille omanikuks on Briti Neitsisaartel registreeritud Primelight Overseas Holding. Laenu jättis Savisaar majanduslike huvide deklaratsioonis märkimata.

Detsembris teatasid Savisaared ametlikult, et lahutavad abielu. Edgarile jäi Hundisilma talu ja Viljale Nõmme eramu. Vilja Savisaar vabanes Nõmme kinnistul olnud 4,2 miljoni kroonisest hüpoteegist, lisaks ostis ta endale kesklinna Rotermanni kvartalisse korteri.

2010 juunis omandas Fixor Holding ka teise poole Lämmijärves asuvast Salusaarest.

Septembris algatas Põhja politseiprefektuur Edgar Savisaare suhtes väärteomenetluse eelmisel aastal võetud 2,7 miljoni kroonise laenu deklareerimata jätmise pärast ning oktoobris määrati Savisaarele 9000kroonine trahv. Savisaar teatas, et on Sulev Seppiku juhitavale firmale laenu tagastanud Liechtensteini ettevõtjalt Peter Kaiserilt saadud laenuga. Kaheksaks aastaks võetud laenu intress on kaheksa protsenti.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474