19. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti ehitusfirma RE&RE proovib õnne Briti turul

Kuigi Baltimaade ehitustöölised pole nii kurikuulsad kui Poola torujürid, on nad Suurbritannias siiski tavaline nähtus. Õnne läks sinna proovima ka Läti firma RE&RE.

Nähes langevaid turumahte Läti ehitusturul, otsustas kohalik firma RE&RE viia oma tegevuse täiesti uuele tasemele: kahasse koos Briti ehitusfirmaga High Castle UK loodi ühisettevõte, mis üritab nüüd Briti turul laieneda, kirjutas news2biz Latvia.

Uus firma pole aga kuigi agar reklaamimaks oma Balti päritolu ning tegutseb Nordic Constructioni nime all. Ühisfirma on maha saanud oma esimesed projektid ning RE&RE usub, et nad on õigel teel.

1993. aastal asutatud RE&RE on Lätis hästi toimiv ehitusfirma ning üks suurimaid turuosalisi. Ehitusfirma on töötanud projektidega nagu Riga Plaza, Mols ja Alfa kaubanduskeskus, samuti Läti Radisson Blu Hotel renoveerimine. Ettevõtte 2009. aasta käive ulatus 50,5 miljoni latini (ca 1,1 miljardi krooni). RE&RE sisenemine Briti turule pole aga sugugi nii silmapaistev olnud.

“Me oleme alati uskunud, et uutele turgudele on parem siseneda koos firmaga, mis on seal asutatud – seega ma otsustasime High Castle UK kui oma partneri kasuks,” sõnas RE&RE juhatuse esimees Ainars Paunins. “High Castle UK teeb juba ühe Läti puidutööstusega koostööd, kus osa juhtkonna liikmeid on lätlased, seega mõistame üksteist väga hästi."

RE&RE usub, et ühisfirma on juba tõestanud, et on edukas: “Me saime esimese lepingu aasta pärast seda kui turule sisenesime, mis on väga hea tulemus, kuna teised firmad on pidanud vähemalt kaks aastat ootama. Seega usun, et sisenemine Briti turule on olnud edukas ning edasine sõltub nüüd esimese projekti edust,” rääkis Paunins. 

Esimene projekt on väike, selle maht on 2-3 miljoni naela (ca 35-53 miljonit krooni). Paunins tõdes, et esimene projekt pole kuigi keeruline, vaid tegu on lihtsate puitmajadega ning seetõttu on risk väike.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474