21. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Swedbankist saab suurim Baltimaade kinnisvarafirma

Swedbanki prognoosi kohaselt ulatub 2013. aastal panga kinnisvaraettevõtte Ektorneti poolt omandatud tagatisvarade maht Baltimaades 8,5–17 miljardi kroonini, mis moodustab ettevõtte kogu varade mahust koguni kolmveerandi.

Kuna Baltimaades paikneva kinnisvara väärtus avaldab Ektorneti majandustulemustele suurt mõju, on kolm riiki 2010. ja 2011. aastal ettevõtte suurim prioriteet. Tulenevalt turul valitsevatest tingimustest ja ajamahukatest sundoksjonitest jätkub kinnisvara kokkuost kuni 2013. aastani.

Ektorneti varade kogumaht on viimasel ajal jõudsalt kasvanud. Kui aasta alguses ulatus varade väärtus 868 miljoni Eesti kroonini, siis septembri lõpu seisuga on see kasvanud 2 miljardini, millest 735 miljonit asub Põhjamaades, 582 miljonit Eestis, 381 miljonit Lätis, 174 Leedus ja 203 miljonit Ameerika Ühendriikides.

Kui varem teatati, et Ektornet kasvatab oma varade mahtu 2010. aasta lõpuks 6,7 miljardi Eesti kroonini, siis tõenäoliselt seda tulemust siiski ei saavutata.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474