7. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parts: vanade majade renoveerimine elavdaks ehitusturgu

Ehitustegevus kasvab väga-väga aeglaselt, kuid turgu elavdaks vanade majade renoveerimine ja soojustamine, märkis majandusminister Juhan Parts.

"Eesti ehitusturg ei näe välja optimistlik. Majandus on põhjast läbi käinud ning me näeme kasvu ekspordist. Ka investeeringud tulevad Eestisse, kuid neid võiks rohkem tulla. Praegu on avalik sektor see allikas, mis ehitust toetab," rääkis Parts.

"Eraturul kasvavad laenud lõpuks ometi ning Tallinnas võib juba ehituskraanasid näha, kuid ehitust pole veel nii palju kui ootaks. Samas me ei oota buumi aegade tagasipöördumist. Ehitustegevus kasvab, kuid väga-väga aeglaselt," märkis minister.

Parts näeb ehitusturu elavdamise võimalust vanade majade renoveerimisel ja soojustamisel. "See oleks pikaajaline perspektiiv, ühistud võiksid kokku tulla ja algatada projekte, et kommunaalkulud oleks väiksemad," sõnas ta.

Läti peaministri Valdis Dombrovskise sõnul on ehitusturg praegu seetõttu hädas, et buumiaegne ehitus polnud jätkusuutlik. "Lätis soovitakse kohalike valitsuste ning sotsiaalhoonete energia efektiivsust parandada, mida toetavad vastavad programmid," rääkis Dombrovskis Läti ehitusturu kasvuvõimalustest.

Reedel toimus Sakret OÜ tehases Paides Läti peaministri Valdis Dombrovskise, Eesti majandusministri Juhan Partsi ja Läti majandusministeeriumi esindajate kohtumine Eesti ja Läti ehitusmaterjalide tootjatega. Visiidi eesmärgiks oli tutvustada mõlema riigi valitsuse esindajatele ehitusmaterjalide tootmise hetkeseisu Eestis ja Lätis ning arutleda võimalusi tööstusharru olukorra stimuleerimiseks

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474