8. november 2010

Poliitik nõuab haldusfirmade garantiifondi

Tallinna Mustamäe linnaosa vanem Lauri Laats arutleb ajalehes Pealinn selle üle, kui palju tallinlasi tõstetakse selle aasta jõuludeks kuuse alla ning kuidas vältida olukorda, et paari kommunaalmaksuvõlglase tõttu jääb terve maja kütteta.

Konkreetset võlglaste arvu Laats välja ei too, kuid nendib, et kommunaalmaksete võlad on plahvatuslikult kasvanud ja kortermajad uue kütteperioodi alguses võlgnikega hädas. Seetõttu on majade kütmist siiani edasi lükatud, samas pole kümnetes ning kümnetes majades kindel, kas ja millal üldse kütma hakatakse.

Ühe lahendusena näeb Laats riiklikku sekkumist ja järelevalve suurendamist haldusfirmade ning korteriühistute üle, mis olevat kui loomulikust monopolist ettevõtted, mida korteriomanikud vabalt valida ei saa.

Haldusfirmadele tuleks Laatsi hinnangul kehtestada samasugune garantiifond, nagu see on näiteks turismifirmadel ja finantsasutustel, et paari võlglase pärast ei satuks terve korterelamu pankroti äärele või, et mõne korterelamu võlgnevuste pärast ei keerataks toasooja kinni kõikidel selle halduri klientidel.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806