13. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pankrotistunud viinatöösturi kinnistud müügis

Pankrotihaldur on müüki pannud Igor Savenkovile kuuluvad viis kinnistut, lootes müügist teenida kokku kaheksa miljonit krooni. Savenkovi vastu on esitatud nõudeid ligi 200 miljoni krooni ulatuses.

Ametlike Teadaannete kohaselt on eile enampakkumisele pandud 4,2-hektariline kinnistu Paldiski linnas alghinnaga 3,36 miljonit krooni, 9,07-hektariline kinnistu Kuusalu vallas alghinnaga 0,8 miljonit krooni ning kolm kinnistut Viimsi vallas: 2,42-hektariline alghinnaga 1,6 miljonit krooni, 1,78-hektariline alghinnaga 1,8 miljonit krooni ja 4936-ruutmeetrine alghinnaga 0,4 miljonit krooni.

Alkoholitootja ASi Onistar suuromaniku Savenkovi kui eraisiku pankrot kuulutati välja selle aasta 8. jaanuaril. Onistar pankrotistus eelmise aasta 16. juunil.

Igor Savenkovi vastu on esitatud nõudeid ligi 200 miljoni krooni ulatuses, kusjuures ühe nõude osas on kohtuvaidlus pooleli.

„Alustasin Savenkovi vara müügiga nii hilja, sest enne seda pakuti võlglasele kompromissi võimalust, kuid see ei realiseerunud,“ ütles pankrotihaldur Urmas Tross.

Tema kinnitusel pole müüki pandud viis kinnistut kogu Savenkovi vara. „Tegu on lahusvaraga ehk tema nimel oleva varaga,“ täpsustas Tross. „Tal on ka ühisvara, aga see vara tuleb enne ära jagada. Eraisiku pankrotimenetlus ei puuduta ainult võlgnikku ennast, vaid puudutab ka tema perekonda. Haldur peab arvestama abielu kestel soetatud varaga. Seda vara tuleb jagada. Peab vaatama, kes on võtnud vara soetamisest osa ja kui palju ta on osa võtnud.“

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474