17. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kahtlustus Nordeconi ümber ei hirmuta väikeaktsionäre

Algatatud kriminaalasi ASi Nordecon International tütarettevõtte, tee-ehitusfirma Nordecon Infra suhtes pole sisuliselt mõjutanud väikeaktsionäride käitumist.

"Kohe ma küll midagi ette ei võta ega aktsiad müüma ei kipu,“ ütles Nordeconi väikeaktsionär Meelis Pauklin, Jõgeval asuva OÜ Piiri Eriarstiabi juhataja. "Ma ei ole käimasoleva uurimise kohta veel mingit seisukohta välja kujundanud, aga eks ma jälgin arengut," lisas ta.

Väikeaktsionär Kalvi Liivamets, Lähte Ehituse ASi juht kinnitas samuti, et juhtunu ei mõjuta tema kui väikeaktsionäri käitumist. "Tegu on hetkeemotsiooniga ja elu läheb edasi," jäi ta napisõnaliseks.

Nordeconi väikeaktsionär Andres Lume, ASi Kunda Trans juht ütles, et kui ta üldse hakkaks mõtlema aktsiate müügi peale, siis mitte uurimismenetluste tõttu, vaid Nordeconi majandustulemuste tõttu.

"Majandusliku analüüsi järgi ei ole Nordeconil praegu just kõige parem aeg," nentis ta. "Kasumi teenimise võimalused on tal kehvad ja eks see ole ka aktsia hinnas näha. Aktsia hind on praegu ikka tunduvalt madalam kui siis, kui ma need aktsiad kunagi soetasin. Kõigest hoolimata ma siiski hoian aktsiaid, ei müü. Sest loodetavast tulevad ehitusfirmale kunagi ka paremad lepingu ja aktsia hind tõuseb," rääkis Lume.

Kaitsepolitsei ja prokuratuuri töötajad teostasid eile läbiotsimisi ehitusfirmade ASi Lemminkäinen Eesti ja ASi Nordecon Infra kontorite kabinettides ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kabinettides. Nordecon International teatas täna börsile, et Nordecon Infra suhtes algatatud kriminaalmenetluse raames uuritakse, kas on toimunud konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimise ja tegevuste kooskõlastamise katset.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474