17. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lisaks Priskele ja Tsäkkole kuulati üle ka Nordecon Infra juht

Prokuratuuri teatel kuulati täna seoses teedeehituse riigihangetega üle majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kantsler Marika Priske, maanteeameti peadirektor Tamur Tsäkko ja Nordecon Infra ASi peadirektor Erkki Suurorg.

Marika Priske ja Tamur Tsäkko kuulati üle kahtlustavana seotuses riigihangete teostamise nõuete rikkumise, usalduse kuritarvitamise ja konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimisega.

Kahtlustatavana on üle kuulatud ka Nordecon Infra ASi peadirektor Erkki Suurorg, keda kahtlustatakse seotuses konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimisega.

Kedagi antud kriminaalmenetluse raames kinnipeetud ega vahi alla võetud ei ole.

Kaitsepolitseiamet ja riigiprokuratuur menetlevad kriminaalasja, mille käigus kontrollitakse Aruvalla-Kose ning Liiapeksi-Loobu teelõikudega seotud riigihangete seaduslikkust. Kriminaalmenetluse eesmärgiks on selgitada kahtlusi, kas nimetatud riigihangete käigus on rikutud riigihangete ja konkurentsialaseid seadusi ning kas sellega on tekitatud riigile kahju. Kõik antud riigihanked on osaliselt finantseeritud Euroopa Liidu struktuurivahenditest.

Eile teostasid kapo töötajad läbiotsimisi uurimise all olevate ettevõtete ning ametiisikutega seotud ruumides.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474