17 november 2010
Jaga lugu:

Parts: ametnike omakasuajend langeb kindlalt ära

Olen vestelnud kaitsepolitsei peadirektori ja peaprokuröriga ning nende kinnitusel pole keegi ametnikest midagi teinud omakasu ajendil, kommenteeris Juhan Parts eilseid läbiotsimisi ministeeriumis ja ehitusfirmades.

„See on väga oluline, et kapo juhi ja peaprokuröri kinnitusel ei kahtlusta nad mitte ühtegi ametnikku omakasus,“ rõhutas majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts. „Ma küsisin seda kapo juhilt ja peaprokurörilt tegelikult juba esmaspäeval – ma olin asjast juba veidi varem informeeritud – ja nende vastus oli selge ei.“

Partsi sõnul on tegemist ehitajate vahelise võitlusega ja ehitajate poolse survega erinevatele riigiametnikele ning see on nüüd jõudnud karistusõiguse prismasse.

„On elementaarne, et kõik, kes ühel või teisel moel tegelevad teehangete eelarvetega, peavad andma oma tegevuse suhtes vastuseid ja loomulikult on siin põhivastutaja maanteeamet, mis kuulub majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi valitsemisalasse,“ rääkis Parts. „Meie huvi on maksimaalne abi kapole ja prokuratuurile ning samuti antud menetluses maksimaalne avalikustamine.“

Partsi sõnul on riigi huvi, et ehitajad teeksid võistupakkumisi ja et ehitajad ei survestaks maanteeametit, kui ta teeb erinevaid otsuseid. „Samuti on meie huvi, et sõlmitud riigihankelepinguid täidetakse,“ jätkas Parts. „Riigi huvi on, et teid ehitatakse kvaliteetselt ja selle hinnaga, mis on tänane turuseis. Ma arvan, et selles osas aitab antud karistusmenetlus kaasa.“

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva.kiisler@aripaev.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098kristi.kool@aripaev.ee
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806rivo.habakuk@aripaev.ee