17. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parts: ametnike omakasuajend langeb kindlalt ära

Olen vestelnud kaitsepolitsei peadirektori ja peaprokuröriga ning nende kinnitusel pole keegi ametnikest midagi teinud omakasu ajendil, kommenteeris Juhan Parts eilseid läbiotsimisi ministeeriumis ja ehitusfirmades.

„See on väga oluline, et kapo juhi ja peaprokuröri kinnitusel ei kahtlusta nad mitte ühtegi ametnikku omakasus,“ rõhutas majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts. „Ma küsisin seda kapo juhilt ja peaprokurörilt tegelikult juba esmaspäeval – ma olin asjast juba veidi varem informeeritud – ja nende vastus oli selge ei.“

Partsi sõnul on tegemist ehitajate vahelise võitlusega ja ehitajate poolse survega erinevatele riigiametnikele ning see on nüüd jõudnud karistusõiguse prismasse.

„On elementaarne, et kõik, kes ühel või teisel moel tegelevad teehangete eelarvetega, peavad andma oma tegevuse suhtes vastuseid ja loomulikult on siin põhivastutaja maanteeamet, mis kuulub majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi valitsemisalasse,“ rääkis Parts. „Meie huvi on maksimaalne abi kapole ja prokuratuurile ning samuti antud menetluses maksimaalne avalikustamine.“

Partsi sõnul on riigi huvi, et ehitajad teeksid võistupakkumisi ja et ehitajad ei survestaks maanteeametit, kui ta teeb erinevaid otsuseid. „Samuti on meie huvi, et sõlmitud riigihankelepinguid täidetakse,“ jätkas Parts. „Riigi huvi on, et teid ehitatakse kvaliteetselt ja selle hinnaga, mis on tänane turuseis. Ma arvan, et selles osas aitab antud karistusmenetlus kaasa.“

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474