19. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia elektrimüük kasvas oktoobris 11%

Eesti Energia elektrimüük kasvas tänavu oktoobris võrreldes mullusega 11 protsenti.

Kokku müüdi kolmes Balti riigis ja elektribörsidel oktoobris 910 GWh elektrienergiat. Müügile mõjus positiivselt jätkuv tööstustoodangu mahu kasv Eestis ning majanduse taastumine, teatas energiafirma.

Reguleeritud hinnaga ehk Eesti suletud turul müüs Eesti Energia oktoobris 457 gigavatt-tundi (GWh) elektrienergiat, mis on 23,9 protsenti vähem võrreldes eelmise aasta oktoobriga. Reguleerimata hindadega ehk avatud turgudel ja elektribörsidel müüs energiaettevõte oktoobris 453 GWh ehk 104,6% rohkem elektrienergiat kui mullu samal kuul.

Eesti jaeturu klientidele ehk nii suletud kui ka avatud turu lõpptarbijatele müüs Eesti Energia oktoobris 0,7% võrra vähem elektrienergiat kui aasta tagasi ehk kokku 493 GWh. Lätis langes müük 5% võrra ja kokku müüdi jaeklientidele Lätis 29 GWh elektrienergiat. Leedus moodustas elektrienergia jaemüük oktoobris 34 GWh. Eelmisel aastal oli Eesti Energia jaemüük Leedus alla 1 GWh.

Elektrienergia keskmine müügihind Eesti suletud turul ilma võrguteenusteta oli oktoobris 475 krooni megavatt-tunni eest (kr/MWh). Keskmine baaselektrienergia hind Nord Pooli Eesti piirkonnas oli oktoobris 775 kr/MWh ning Soome piirkonnas 801 kr/MWh.

Eesti Energia tootis oktoobris 21 000 tonni (135 000 barrelit) vedelkütuseid, mis on 19,2 protsenti rohkem kui mullu oktoobris. Põlevkivist toodetud vedelkütuste müügihinda mõjutab läbi kütteõli maailmaturuhinna toornafta maailmaturuhind – oktoobris oli Brent toornafta keskmine hind 60 eurot barreli eest, mis on 21,1% rohkem võrreldes eelmise aasta oktoobriga.

Soojust müüs Eesti Energia oktoobris 114 GWh. Müük langes võrreldes eelmise aasta oktoobriga 3,5 protsenti.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474