19. november 2010

Taavi Aas: maavanema soov keelata Kristiine turu rajamine pole korrektne

Tallinna abilinnapea Taavi Aas saatis täna Harju maavalitsusele linna seisukohad seoses maavanema ettepanekuga keelata Kristiine turu rajamine.

Aasa sõnul pole võimalik maavanema ettepanekut täita, kuna ettepaneku neljandast osast (õiguslik analüüs ja maavanema hinnang) ei selgu, millised linnavalitsuse või linna ametiasutuste antud haldusaktid tuleb põhiseaduse, seaduste ja muude õigusaktidega kooskõlla viia.

"Olete oma ettepanekus korduvalt viidanud Kristiine linnaosa valitsuse haldusaktidele, kuid kordagi ei ole te maininud, millise kuupäeva milliseid akte olete te järelevalve käigus kontrollinud. Samuti ei selgu teie ettepanekust, milliste seadustega ja mis osas on linna haldusaktid vastuolus," kirjutas Aas. Linna organid ei saa pelgalt oma oletuste põhjal maavanaema ettekirjutust täita, märkis ta.

Linnavalitsuse hinnangul on ettepanek tehtud kiirustades, mistõttu ei ole ettepaneku mitmetes punktides toodud õiguslik analüüs ja maavanema hinnang üheselt mõistetavad ning resolutsioonis esitatud ettepanek täidetav.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806