1. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KAPO kahtlustab Nordeconi altkäemaksu andmise katses

Nordecon International AS teatas börsile, et Kaitsepolitseiamet on esitanud Nordecon Internationali tütarettevõtja Nordecon Infra suhtes kahtlustuse 16. novembril 2010 algatatud kriminaalasja raames.

Ettevõtet kahtlustatakse konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimise, kooskõlastatud tegevuse ja altkäemaksu andmise katses.

Nordecon Infra AS andis juhatuse liikme kaudu kahtlustuse kohta oma ütlused

ning selgitas, et Nordecon Infra hinnangul ei ole kahtlustuseks alust.

Kriminaalasi käsitleb teedeehituse riigihankeid ja selle raames on lisaks AS Nordecon Infrale esitatud kahtlustused ka Marika Priskele, Tamur Tsäkkole ning Nordecon Infra peadirektorile Erkki Suurorule, täpsustas prokuratuur.

Varem on prokuratuur teatanud, et Priske ja Tsäkko avaldasid kahele Aruvalla – Kose teelõigu riigihanke pakkujale survet, et nad lepiksid omavahel kokku riigihanke tulemustes, võimaldades kaotajale n-ö vastutasuks alltöövõttu. Sellist tegevust võib pidada konkurentsi kahjustavale kokkuleppele kihutamiseks. Kokkuleppe sõlmimise katsed nurjusid ühe ühispakkuja vastuseisu tõttu. Samuti avaldasid Priske ja Tsäkko korduvalt survet riigihangete komisjoni liikmetele, et riigihanke võidaks Noredecon Infra.

Liiapeksi – Loobu teelõigu remondi riigihanke võitis AS Nordecon Infra. Hiljem hakkas ettevõte kahjumi katmiseks lepingus sätestatud tööde muutmist taotlema. Nii esitati taotlusi ka mittevajalike tööde tegemiseks. Priske andis kahtlustuse kohaselt Tsäkkole ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ametnikele juhiseid ettevõtte kahjumi kompenseerimiseks. Samuti nõustusid Priske ja Tsäkko täiendavate töödega, mis jäid omanikujärelevalve sekkumise tõttu siiski tegemata.

Mittevajalike tööde teostamisele kulutatud summad ei oleks olnud abikõlbulikud ning saadud välistoetus tulnuks kas osaliselt või täielikult tagasi maksta.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474