9. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Järvik on Mupot juhtinud neli aastat

Nädalavahetusel kapo ja prokuratuuri poolt kinnipeetud ja ülekuulatud Kaimo Järvik asus Tallinna Tallinna munitsipaalpolitsei ameti (mupo) juhtajana tööle 2007. aasta veebruaris.

Mupo loomist on teravalt kritiseeritud ja öeldud, et Tallinna linnapea Edgar Savisaar üritab luua endale isiklikku poliitpolitseid. Eesti Ekspress on kirjutanud, et suur hulk mupo töötajaid kuulub Keskerakonda.

Järvik valiti mupot juhtima nelja kandidaadi seast. Enne muposse tulekut töötas ta kesklinna valitsuse arendusnõunikuna. Tema eelistamist põhjendati neli aastat tagasi sellega, et Järvikul oli selge nägemus omavalitsuse ja riigi politsei koostööst. Mupo juhi valinud komisjoni hinnangul on Järvikul selgelt väljakujunenud liidriomadused ja valmisolek võtta vastutus juhina ning ta omab mitmekülgset töökogemust politseis, ettevõtluses ning riigi-ja kohaliku omavalitsuse teenistuses.

Järvik on lõpetanud Sotsiaalteaduste Erakõrgkoolis Veritas õigusteaduse eriala, Tallinna Politseikoolis politseitöö ja Kehtna Põllumajandustehnikumis põllumajanduse mehhaniseerimise eriala.

Järviku kasuks otsustanud komisjoni liikmed olid 2007. aastal tollane Tallinn abilinnapea Kalev Kallo, Tallinna linna personalidirektor Marika Lepik, korrakaitsenõunik Urmas Ait, linnavolikogu korrakaitse komisjoni esimees Juri Poljakov ja Põhja prefektuuri politseiprefekt Raivo Küüt.

Pärast ametisse asumist Postimehele antud intervjuus lubas Järvik panna linlased koerte järelt koristama, majaomanikud kõnniteid ja räästaid jääst-lumest puhastama ja maavaldajad linna risustavaid prügimägesid kaotama.

Järvik tunnistas ka toona, et mupo maine pole just kõige parem. Mainet lootis ta parandada sellega, et paneb mupo rohkem tänavail patrullima.

Järvik on osaühingu Kaimo Konsultatsioonibüroo osanik, firma juhatuse liige on Ruth Peil. See firma tegeleb õigusnõustamisega. 2009. aastal ettevõttel äritegevust ei olnud.

Samuti kuulub Järvikule pool ehitusfirmast Ecolight. Tema äripartner selles firmas on Mart Ratas ja juhatuse liige ka selles firmas Ruth Peil. Järvik kuulub veel ka MTÜ Taevakanalite Esinduste Liidu juhatusse.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474