9. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Energiavolinik: elektri hind tõuseb tunduvalt

EL energiavoliniku Günther Oettingeri sõnul tõstab EL elektrivõrkude väljaehitamise kulud elektri hinda tarbija jaoks tuntavalt.

„Jutt on ühest kuni kahest sendist kilovatt-tunni eest,“ täpsustas Oettinger hinnatõusu intervjuus ajalehele „Hamburger Abendblatt“. Hinnatõus aitaks finantseerida uute võrkude väljaehitamist. Keskmise neljaliikmelise pere jaoks, kes tarbib aastas 4500 kilovatt-tundi elektrit, tähendaks see 90 eurost hinnatõusu.

Lisakulud on Oettingeri sõnul vältimatud.  „Kui me elektrivõrku välja ei ehita, on elektrikatkestuse oht väga reaalne,“ ütles Oettinger. Taastuvenergia ja tuuleenergia üldvõrku suunamine nõuab täiuslikku võrku, mis kõikumised ära tasandab.

Brüssel annab raha ainult nende projektide jaoks, mis on „Euroopa huvides, aga majanduslikult mittetasuvad,“ selgitas ta, tuues näiteks Balti riigid. Seevastu Põhjamere ja Läänemere uute tuuleparkide sidumine üldvõrgustikuga on Oettingeri sõnul „hea ärimudel“, mida tuleb finantseerida erasektoril.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474