19. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pank pani Morozovite Keila-Joa suvila võla katteks müüki

Swedbanki nõudel pani kohtutäitur müüki Keila-Joa suvilakompleksis asuva kunagise meelelahutushoone ja selle kõrvalkinnistu, mis kuuluvad osaühingule Metro Marketing, vahendab sundmüügiportaal varad.ee.

Mõlemad kinnistud kuuluvad Irina Morozova osaühingule Metro Marketing ja on seatud mitme eri ajal võetud laenu tagatiseks. Ettevõtte juhatusse kuulub Sergei Morozovi kõrval seltskonnaajakirjandusest laia elustiiliga tuttav ärimees, Jäätmekäitkuse ASi vähemusaktsionär ja juht Aleksei Morozov.

Kohtutäitur Elin Vilippus märgib müügikuulutuses, et Keila vallas Meremõisa külas asuv kinnistu Näkineiu tee 21 läheb 28. veebruaril enampakkumisele 130 000 euro (2 mln kr) suuruse alghinnaga.

Elamumaana registreeritud kinnistu pindala on 4296 m² ja sellel asub puidust, lokaalse kanalisatsiooniga meelelahutushoone, mille ehitusalune pind on 386 m².

Teise kinnistu pindala on 2651 m². Fotodel on näha, et ühest küljest merega piirnev maa on kaetud kena männimetsaga. Kohtutäitur müüb seda kinnistut enampakkumisel naaberkinnistuga samal päeval, kuid pool tundi hiljem. Maa alghind on 96 000 eurot (1,5 mln kr).

Kinnistud on koormatud kolme ühishüpoteegiga Hansapanga kasuks kogusummas 3,2 mln krooni, 4,4 mln kroonise ühishüpoteegiga Aleksei Morozovi äripartneri Harald Tehveri kasuks ja kohtuliku hüpoteegiga summas 82 462 krooni Swedbank Liisingu kasuks, mis on kinnistusraamatusse kantud alles mullu novembri lõpus.

60 aastat Eesti poliitilise eliidi puhkekohaks olnud Keila-Joa suvituskompleksi peeti kinnisvarabuumi aegu jõukate avalikkuse eest hoiduvate ärimeeste meelispaigaks.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474