2. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ettevõtte juht: kõike ei saa panna efektiivsuse kirja 

Vähemate töötajatega oleme rahalises mõttes rohkem tööd teinud küll, kuid ma ei julge kindlalt väita, et see on efektiivsus, rääkis Valga Tööd OÜ juhatuse esimees Tarmo Mõttus.

„Mõne töö puhul on töötajate panus väiksem, teises suurem,“ põhjendas Mõttus.

Mõttuse kinnitusel oli ettevõtte müügitulu kasv 2010. aastal võrreldes aastataguse ajaga oli 18,5 protsenti ja töötajate arv vähenes kümne võrra. „Nii palju peab aga kommenteerima, et müügitulu kasvu ei saa kõike efektiivsuseks lugeda. Meie tegevusest moodustab suure osa üks tooraine, mille hinnatõus põhjustas ja müüdava materjali hinnatõusu ja see kajastus ka müügitulu tõusus,“ selgitas ta.

Möödunud aastal muutusid töömahud Mõttuse sõnul küll veidi, kuid kogu seda kasvu ei saa tema hinnangul panna efektiivsuse kirja. „Kui see pooleks teha, oleks mõistlikum võrdlus - müügitulu 10 % kasv ja 10 inimese vähenemine,“ arvas Mõttus.

2011. aastal ettevõte enam töötajate vähenemist ei plaani, pigem tõuseb see juhi sõnul 1-2 inimese võrra. Müügitulu kasvu prognoosib Mõttus aga samas suurusjärgus. „Teoreetiliselt peaks efektiivsus veidi paremaks küll minema, kuid mitte enam väga oluliselt. Kraanid on tegelikult juba ääre peale keeratud ja ruumi ei ole veel leidnud, et efektiivsust tõsta,“ rääkis ta.

Äripäev kirjutab täna, et äsja avaldatud statistika kohaselt tegid Eesti ettevõtted möödunud aasta neljandas kvartalis pisut vähema arvu töötajatega viiendiku võrra suurema käibe.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474