29. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ansip tutvustas India ministrile Eesti teadmisi põlevkivist

Peaminister Andrus Ansip arutas täna Stenbocki majas India välisasjade riigiministri Preneet Kauriga põlevkivienergeetika tulevikku. 

Kõneldes põlevkivienergeetikast ütles peaminister, et Eestil on selles tööstusharus üle saja-aastane kogemus. Peaminister märkis, et olukord maailma energiakandjate turul soosib üha enam tähelepanu pööramist seni mittekonventsionaalsetele energiakandjatele.

"Naftahinna tõustes muutub põlevkivist õli tootmine tulusaks ning Eestil on maailmale pakkuda põlevkiviõli tootmise tehnoloogia osas unikaalset kogemust," nentis ta. Indial on arvestatavad põlevkivivarud.

Tutvustades Eestis populaarseid avalikke e-teenuseid avaldas Ansip lootust, et koostöös Indiaga leitakse ka mõlemale poolele kasutoovaid ühisprojekte. "Nii India kui Eesti on tuntud oma kiire IT-arengu poolest ning vaatamata kahe riigi mastaabi erinevustele, on siin kindlasti võimalik leida ühishuvi," ütles ta.

Peaminister vestles India välisasjade riigiministriga ka olukorrast Afganistanis ning kinnitas, et Eesti panustab Afganistani kuni see on vajalik ja oodatud. Ansip lisas, et Eesti jätkab tervishoiuvaldkonna ülesehitamise koordineerimist Helmandi provintsis, samuti oleme suurendamas haridusvaldkonda panustamist Kabulis.

Kohtumisel väljendas India välisasjade riigiminister sügavat kahetsust Eesti rahvale seitsme jalgrattamatkaja röövi pärast Liibanonis ning avaldas siirast lootust, et see kriis suudetakse tõhusas rahvusvahelises koostöös lahendada. Preneet Kaur ütles, et mõistab hästi Eesti keerulist olukorda, kuna ka Indial on lähiminevikust analoogne kogemus kui Somaalia piraadid röövisid 11 indialast. Röövi ohvrid suudeti päästa.

Preneet Kaur on Eestis kolmepäevasel ametlikul visiidil. Visiidiga tähistatakse ühtlasi Eesti-India diplomaatiliste suhete taastamise 20. aastapäeva.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474