29. märts 2011

Ansip tutvustas India ministrile Eesti teadmisi põlevkivist

Peaminister Andrus Ansip arutas täna Stenbocki majas India välisasjade riigiministri Preneet Kauriga põlevkivienergeetika tulevikku. 

Kõneldes põlevkivienergeetikast ütles peaminister, et Eestil on selles tööstusharus üle saja-aastane kogemus. Peaminister märkis, et olukord maailma energiakandjate turul soosib üha enam tähelepanu pööramist seni mittekonventsionaalsetele energiakandjatele.

"Naftahinna tõustes muutub põlevkivist õli tootmine tulusaks ning Eestil on maailmale pakkuda põlevkiviõli tootmise tehnoloogia osas unikaalset kogemust," nentis ta. Indial on arvestatavad põlevkivivarud.

Tutvustades Eestis populaarseid avalikke e-teenuseid avaldas Ansip lootust, et koostöös Indiaga leitakse ka mõlemale poolele kasutoovaid ühisprojekte. "Nii India kui Eesti on tuntud oma kiire IT-arengu poolest ning vaatamata kahe riigi mastaabi erinevustele, on siin kindlasti võimalik leida ühishuvi," ütles ta.

Peaminister vestles India välisasjade riigiministriga ka olukorrast Afganistanis ning kinnitas, et Eesti panustab Afganistani kuni see on vajalik ja oodatud. Ansip lisas, et Eesti jätkab tervishoiuvaldkonna ülesehitamise koordineerimist Helmandi provintsis, samuti oleme suurendamas haridusvaldkonda panustamist Kabulis.

Kohtumisel väljendas India välisasjade riigiminister sügavat kahetsust Eesti rahvale seitsme jalgrattamatkaja röövi pärast Liibanonis ning avaldas siirast lootust, et see kriis suudetakse tõhusas rahvusvahelises koostöös lahendada. Preneet Kaur ütles, et mõistab hästi Eesti keerulist olukorda, kuna ka Indial on lähiminevikust analoogne kogemus kui Somaalia piraadid röövisid 11 indialast. Röövi ohvrid suudeti päästa.

Preneet Kaur on Eestis kolmepäevasel ametlikul visiidil. Visiidiga tähistatakse ühtlasi Eesti-India diplomaatiliste suhete taastamise 20. aastapäeva.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474