1. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Internetis petetakse Jaapani "ohvritele" raha välja 

Seoses hiljuti Jaapanis toimunud looduskatastroofiga on internetis levima hakanud petuskeemid, mille abil saab väidetavalt annetada raha katastroofi ohvritele.

Need kodulehed üritavad jätta inimestele muljet, justkui oleks nende kaudu võimalik teha annetusi Jaapani katastroofi ohvritele, ütles Lenno Reimand kriminaalpolitseist. "Samuti kasutatakse ära tuntud interneti suhtlusvõrgustikke, et saata edasi linke, mis viivad isiku samamoodi mõnele petiste tehtud veebileheküljele," lisas ta.

Et vältida tüssajate õnge langemist, soovitab politsei inimestel soovi korral annetusi teha vaid ülemaailmselt tuntud abiorganisatsioonide kaudu. Kindlasti tuleks arvutis kasutada ka usaldusväärseid ja uuendatavaid viirusetõrjeprogramme. Samuti ei tohiks ennast petta lasta mõne tuntud organisatsiooni sümboolika kasutamisest suvalisel veebilehel.

Reimandi sõnul pole sellised skeemid midagi uut. "Samasugust viisi inimestelt raha väljapetmiseks kasutati ka näiteks pärast maavärinat Haitis või orkaan Katrinat Ameerika Ühendriikides, kus kelmide ohvriks langes suur hulk inimesi," lausus ta.

Endiselt levivad internetis ka niinimetatud lotovõiduskeemid, kus inimese e-postile saabub kiri lotovõidust. Sellisel puhul tasub meeles pidada lihtsat reeglit: kui pole lotot mänginud, siis ei ole võimalik ka lotoga võita. Pettusele viitavad samuti ka soov saada võidu väljamaksmiseks ettemaksu ning vigane kirjakeel. Kindlasti ei tohiks sellistele kirjadele vastata ega enda kohta andmeid saata, teatas kriminaalpolitsei.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474