13. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jaotusvõrk paigutab Kiili elektrivõrku üle 856 000 euro

Eesti Energiale kuuluv Jaotusvõrk parandab Kiili asula elektriga varustatust rohkem kui 856 000 eurot maksva ümberehitusega, teatas energiakontsern.

Aprillis sai Jaotusvõrk valmis uue Kiili jaotusalajaama, mis asulavõrguga ühendamisel vähendab tunduvalt elektrikatkestuste arvu ja tõstab piirkonna elektrivarustuskindlust.

„Elektrivõrku uuendame uute alajaamade ja maakaabli ehitamisega ennekõike rikkeohtlikemail liinidel ning Kiili elektrivõrk on üks sellistest. Pikkade õhuliinide tõttu on Kiili olnud tuulte ja lumesaju tingimustes katkestusterohke piirkond,“ ütles Jaotusvõrgu Võrguhalduse osakonna juhataja Innar Kaasik.

Maksima nime kandev uus jaotusalajaam hakkab varustama enam kui 900 majapidamist ning muudab koos kaabelliinidega Kiili elektrivõrgu oluliselt ilmastikukindlamaks. See väljendub tunduvalt vähenevas elektrikatkestuste arvus.

Lähikuudel paigaldatakse alajaama vahetrafo, misjärel hakkab uus alajaam elektriga varustama kogu Kiili asulat. Tööde viimases etapis ühendatakse alajaamaga ka Kiili ümbruse majapidamised. Samuti paigaldatakse täiendav elektrikaabel, mis võimaldab ringtoidet ehk ühe kaabli rikke korral katkestusi ära hoida ning tõstab seega veelgi piirkonna elektrivarustuse kindlust.

Alajaama ehituse maksumus koos vahetrafo ja paigaldatud kaabelliinidega ulatub üle 856 tuhande euro ehk enam kui 13 miljoni kroonini. Nii alajaama ehituse kui kaabelliinide rajamise peatöövõtja on Empower AS.

Eesti Energia Jaotusvõrk haldab kokku üle 60 000 km liine ja 21 000 alajaama. Elektrivõrgu uuendamisse investeerib Jaotusvõrk kogu teenitud ärikasumi. 2010. aastal investeeriti elektrivõrgu uuendamisse 60 miljonit eurot.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474