14. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lepik: Ameerika kasvatab majandust steroididega

Täna on maailmas vaja saavutada orgaanilist kasvu, mitte nagu Ameerika steroididega teeb, rääkis Tarkinvestor.ee asutaja Kristjan Lepik.

„2006. aastal hakkas USAs langus pihta, mis levis mõne ajaga edasi. Kuna kinnisvaraturg on sõltuv finantssektorist, siis peamised mõjutavad tuuled tulevad maailmast,“ selgitas Lepik kinnisvarakonverentsil „Kuhu liigub Eesti kinnisvaraturg?”

Lepik selgitas, et alati ehitatakse üles kaunis mull ja siis lastakse õhk välja. Siin võib tema sõnul paralleeli tuua palavikuga. „Palavik on tegelikult ravi ning minu meelest on kriis sarnaselt palavikuga hädatarvilik ravi,“ lausus Lepik. 

Eesti on Lepiku hinnangul tegeletud ravimisega – seda on teinud nii ettevõtted, eraisikud kui ka riik. Kõik on olnud tublid, kuid mujal maailmas ringi vaadates seda öelda ei saa, rääkis ta.

„Ameerika riik ütleb, et ravi ei ole lahendus, sest ravi toob kaasa majanduse jahenemise. Minu meelest lükkavad nad aga probleeme edasi tulevikku. Ükski ravi pole meeldiv, kuid möödapääsmatu,“ rääkis Lepik.

Ameerika ajab antibiootikume sisse ja seda on jube vaadata, lisas ta.

Probleemide algpõhjus on investeerimisspetsialisti kinnitusel võimendus. „Täna on maailmas vaja saavutada orgaanilist kasvu, mitte nagu Ameerika steroididega teeb,“ kinnitas Lepik lisades, et seal võimendab kriisi just riik.

Lepik märkis, et oleme Eestis ravimisega tegelenud, sest suudame rohkem eksportida kui importida. „Olin 2006. väga murelik, kuid täna olen Eestis üsna positiivselt meelestatud järgmise 5 aasta suhtes,“ rääkis Lepik.

Uut laenubuumi ta ei usu, sest praegu on vaja tegeleda raviga. Laenud hakkavad vaikselt kosuma, kuid suurt buumi ei tule, kinnitas ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474