15. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ansip: ülempiiri alandamisest kaotavad rikkad

Tulumaksu soodustuse ülempiiri seadmine polnud ühegi erakonna valimislubadus, kuid see kirjutati siiski koalitsioonileppesse. Peaminister Andrus Ansip sõnul puudutab see vaid rikkaid inimesi, kes on ostnud kalleid kortereid.

Ajakirjanikud küsisid Ansipilt Vikerraadio saates Reporteritund, miks enne tulumaksu soodustuse uue ülempiiri seadmist ei arutatud teemat rahvaga, vaid selline punkt kirjutati salaja peale valimisi koalitsioonileppesse.

„Enne valimisi ikka lubati head ja paremat, aga pärast on vaja vaadata, kuidas kõike seda on võimalik teostada. Meie lubasime hoida riigi rahanduse korras,“ sõnas Ansip.

„Peaksime midagi õppima möödunud kriisist. Kui me möödunud kord aitasime maksudega kriisile kaasa, siis järgmine kord ei peaks ehitusbuumi maksuotsustega genereerima,“ sõnas Ansip. Ta lisas, et ehitusbuumis olidki osaliselt süüdi maksusoodustused ja paljude analüütikute jaoks poleks olnud 50 000 kroonise soodustuse ülempiir jätkusuutlik.

Ajakirjanikud küsisid Ansipilt uuesti, kas poleks ikkagi olnud aus enne uue ülempiiri seadmist teemat avalikult arutleda.

„See puudutab inimesi, kes on endale kalleid kortereid soetanud,“ vastas Ansip.

Reformierakonna ja IRLi sõlmitud koalitsioonikokkuleppe kohaselt langetatakse tulumaksusoodustuse ülempiir 1920 euroni ehk siis seniselt 50 000 kroonilt 30 000 kroonile.

Sisuliselt tähendab see, et kui seni sai tuludeklaratsiooni esitaja deklareerida näiteks koolitus ning- eluasemelaenu intresse summas 50 000 krooni, siis järgmisest aastast vaid 30 000 krooni mahus.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474