19. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Swedbank läks Hansapanga asutajate vastu kohtusse

Swedbank on esitanud Hanspanga ühe asutaja Andres Saame suurosalusega Toompeamaja ASi vastu hagi. Kohtuvaidluse ajendiks on Hansapanga asutajate kõrbenud kinnisvaraäri, mida osaliselt garanteeris Toompeamaja.

Kohtuvaidluse sisuline arutamine algab juunis.

"Toompeamaja ei ole täitnud oma garantiikirjast tulenevaid kohustusi ja seetõttu on asi jõudnud sinnamaale, kus ta hetkel on,“ teatas Swedbank pressiesindaja vahendusel lisades, et midagi rohkem kommenteerida pole võimalik.

Toompeamaja väikeomanik ja juhatuse esimees Einar Entsik selgitas, et Toompeamaja ja Swedbanki vahel on eriarvamused Mennel Grupp OÜ ja Swedbanki vahel sõlmitud laenulepingu garantiikirjast tuleneva garantiisuhte kehtivuse ja suuruse osas. Garantiikirjast tulenev võimalik nõue on tema kinnitusel 4 miljonit krooni. Swedbank nõuab aga kohtu kaudu 1 miljonit eurot ehk 15,6 miljonit krooni.

Pikemalt loe tänasest Äripäevast.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474