28. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia: kolme aastaga me liine parandada ei jõua

Eesti Energia finantsdirektori Margus Kaasiku sõnul ei jõua ettevõte kolme aastaga kõiki elektriliine parandada, sest selleks ei jätku lihtsalt füüsilist jõudu.

„See, et meil on nii palju katkestusi on valdavalt tingitud sellest, et meil on palju õhuliine, mis on pikad ja mis lähevad läbi metsade. Kõikide nende vahetamine on pikk programm,“ rääkis Kaasik.

Sellest otsast on Eesti Energia Kaasiku sõnul juba alustanud ning mahtusid saab suurendada tänu sellele, et suurenenud on investeeringute maht. „See aga ei ole kindlasti järgmise kolme aasta teema, et need liinid kõik saaksid parandatud. Selle ajaga me kahjuks kogu seda tööd ära teha ei suuda,“ ütles Kaasik.

Liinide parandamise puhul ei ole finantsjuhi kinnitusel küsimus rahas, vaid ehitusmahtudes. Kolme aastaga ei suuda tema sõnul keegi kogu tööd ära teha.

„Uued hinnad pannakse paika kolme aastaseks perioodiks, mille jooksul vaadatakse neid üle kolm korda. See, milliseks kujuneb hind 1. augustis 2012 või 1. augustil 2013, sõltub juba makronäitajatest,“ rääkis Kaasik võrgutasude muutmisest.

Kui nüüd kliendi kasust rääkida, siis on Kaasiku sõnul teine oluline teema hinnamõju. Osa sellest investeerimisprogrammist moodustavad tema kinnitusel kauglugemisseadmed, mille tulemusena peaks saama alla võrgukadu. „Võrgukadu on üks komponent elektrihinnast. See annab ühel hetkel tarbijale väga selgelt kasu, kuna kaod lähevad allapoole ning kao kulu võrguteenuse hinnas muutub väiksemaks või ei kasva nii palju,“ rääkis Kaasik.

See kasu tuleb tema kinnitusel rutem kätte kui liinide parandamine, sest investeeringud kauglugemisse saavad valmis juba lähema viie aastaga.

Mõned päevad tagasi sai Jaotusvõrk konkurentsiametilt kooskõlastuse järgmise kolme aasta investeeringute kavale ning uute võrguteenuse tasude taotlusele, millega suureneb võrguteenuse hind 1. augustist keskmiselt 0,39 senti/kWh võrra.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474