29. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IRLi maja ostja: ma ei taha IRList midagi teada

IRLi Wismari tänaval asunud maja ostja eraisiku Anton Soldunovi sõnul ei ole tal IRLiga midagi pistmist. Ta ei teadnud, ei tea ja ei taha erakonnast midagi teada.

"Ma sain IRList teada hiljuti ja mul oli üskkõik, kas see maja kuulub IRLile või mitte. Ma olen ammu otsinud maja või korterit vanalinna või selle läheduses. Olen uurinud erinevaid variante peaaegu aasta aega. Ma otsisin sobiliku aega ostmiseks ja see maja oli sobilik," kommenteeris Soldunov.

Soldunovi sõnul ta ei saa aru, miks Eestis toimub nüüd paanika maja müügi ümber. "See oli avalik müük. Ma ei pea oluliseks seda, et see kuulus parteile, mul on ükskõik sellest. Siin ei ole mitte mingisuguseid tumedaid kohti, nagu arvab ajakirjandus," rõhutas Soldunov.

Soldunov märkis, et tal ei ole IRLiga midagi pistmist. "Ma ei teadnud, ei tea ja ei taha nendest midagi teada," lausus ta.

Soldunov märkis, et tegu on tavalise majaga, mis vajab renoveerimist ning palju investeeringuid, selleks, et see oleks sobilik elamiseks. "Seega midagi erilist selles ei ole. Mul on vanalinnas renoveerimiskogemus olemas ning teen linnas veel ühe maja korda," sõnas Soldunov. 

Maja hind oli Soldunovi jaoks sobilik, kuigi ta peab sinna siiski palju investeerima, et see oleks elamiskõlblik. "Majas ei saa teha muudatusi nii nagu sa tahad, vaid peab jälgima renoveerimisreegleid," sõnas Soldunov.

IRL tegi eile avalikuks oma Wismari tänaval asunud maja ostja nime ja ostusumma. Ostjaks on eraisik Anton Soldunov, kes sai hoone omanikuks 9,5 miljoni krooni eest. Ostja leidis kinnisvarafirma Arco Vara, teatas IRL Delfile.

Taust:

Anton Soldunovil on Eestis kaks tegutseva ettevõttet. Need on portselani ja klaastoodete hulgimüügiga tegelev OÜ Imperial Porcelain ning kinnisvara käituse ja üürileandmisega tegelev osaühing Sillog. Anton Soldunovile kuulub ka Petrovskiy Autocenter, mis on ametlik Renault’ edasimüüja Moskvas ja Peterburis.

IRL maja asub kesklinnas Wismari tänaval ja tegu on elegantse 230ruutmeetrise eramuga. Arhitektuurimälestiseks tunnistatud hoone arhitekt on Erich Jacoby ja see valmis aastatel 1923–1924.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474