3. mai 2011

Olav Miil Maakri tänava kõrghoonega ei kiirusta

Tallinnasse Maakri tänav 19/21 kinnistule peaks kunagi ehitatama mürakas, maksimaalselt 30korruseline kõrghoone, praegu tegeletakse projekteerimisega ning seejärel asutakse arheoloogiliste kaevamiste kallale.

„Alles projekteerime, sellepärast ei ole ka uudiseid,“ ütles krundi omanik ASi Logoner üks omanikke Olav Miil. Vastates küsimusele, kui kaua projekteerimistööd kestma peaks, ütles Miil, et enne veel tuleb kinnistul teha arheoloogilisi kaevamisi. „Me ei saagi neid (projekteerimistöid - toim.) enne lõpetada, kui arheoloogilised kaevamised tehtud on,“ lisas ta.

Kaevandamistega loodetakse alustada sel suvel, märkis Miil ja lisas, et praegu ei ole majandusolukord ju ka veel selge. „Tänane soov ongi teha see projektistaadiumis valmis. Me ei kiirusta, teeme ära kõik tööd, mis vaja.“

Küsimuse peale, kas raha on otsa saanud, Miil naeris ja ütles, et ei oska öelda, kuna pole veel raha lugema hakanud.

2007. aastal kirjutas Postimees, et Tallinna linnavalitsus kiitis heaks ja saatis avalikustamisele plaani rajada Maakri kõrghoonete piirkonda 30korruseline ning 110 meetri kõrgune kõrghoone, seejuures kerkiks see kaitse all olevate madalate kivimajade kohale.

Kui hoone tõesti 110meetrine tuleks, jääks see alla vaid 318meetrisele Tallinna teletornile, 123,7meetrisele Oleviste kirikule ja 117meetristele Tornimäe kaksiktornidele.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474