5. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maadevahetaja võlgadega kimpus

Maadevahetustega tuntust kogunud Einar Vettus on firmaga TSM Projektijuhtimise OÜ riigile võlgu üle 100 000 euro, kirjutab tänane Äripäev.

Lisaks on Vettuse ettevõte jätnud partnerile edasi kandmata osa keskkonnaministeeriumi kaudu rahastatava tuhamägede sulgemise projekti juhtimistasudest.

“Vettuse viimane lubadus oli paar nädalat tagasi, nende finantsolukord hakkavat paranema. Kuid probleem on kestnud juba eelmisest aastast ja neid lubadusi on ka varem antud,“ rääkis Geotehnika Inseneribüroo G.I.B. AS juhatuse liige Rauno Raudsepp.

2009. aastal sõlmis keskkonnaministeerium TSM Projektijuhtimise OÜga ning Geotehnika Inseneribüroo G.I.B. ASiga lepingu, mille järgi osutavad ettevõtted Kiviõli ja Kohtla-Järve tööstusjäätmete ja poolkoksi prügilate sulgemisel projektijuhtimisteenust. Lepingu järgi maksab ministeerium tööde eest juhtivpartner TSM Projektijuhtimise kontole. Aasta tagasi jättis aga Vettuse juhitav firma partnerile raha edasi kandmata.

Praeguseks on võlasumma kasvanud 20 332 euroni. Riigi ees on TSM Projektijuhtimise ajatatud maksuvõlg 101 529 eurot, millele lisandub 1136 eurot intressivõlga.

Vettus teatas napis kirjas, et ettevõttel ei ole finantsprobleeme. „Geotehnika Inseneribüroo G.I.B. ASi ja TSM Projektijuhtimise OÜ vaheline arvlemine on kahe ettevõtte omavaheline asi ja tasumise kohta on olemas kokkulepe. Hetkel oleme maksetega natukene maas, mille poolte kokkulepe kohaselt likvideerime 16. mail,“ lubas Vettus.

Raudsepa sõnul on nemad selle jama tõttu omakorda teiste projektide eest jäänud võlgu keskkonnaministeeriumi haldusalas olevale laborile.

TSM Projektijuhtimise OÜ teostab ettevõtte kodulehe järgi omanikujärelevalvet teiste hulgas Eesti Meremuuseumi vesilennukite angaaride ja lennusadama kaide rekonstrueerimisel ning Riigi Kinnisvara tellitud Porkuni koolihoone ehitusel.

TSM Projektijuhtimise omanik on Ferroland Invest OÜ kaudu Luksemburgis registreeritud ettevõte EIDEO S.A..

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474