9. mai 2011

Osama bin Laden elas tabamiskohas juba 5 aastat

Terrorivõrgustiku al Qaeda vaimne juht Osama bin Laden elas oma tabamise kohas Pakistanis juba viis aastat, vahendab lese sõnu Arabian Business.

Üks bin Ladeni naistest rääkis ülekuulajatele, et al Qaeda liider ja tema perekond oli elanud majas, kus mees USA sõjaväelaste poolt tapeti, juba viis viimast aastat. Turvatöötaja, kes tundis naises ära Amal Ahmed Abdulfattahi, noorima Osama bin Ladeni kolmest naisest, ütles, et naine sai USA rünnaku ajal haavata.

Pakistani väed võtsid pärast USA rünnakut ja bin Ladeni surnukehaga lahkumist vahi alla 15-16 inimest, nende seas bin Ladeni kolm naist ja mitu last.

Pakistani andmetel ei osutanud bin Laden ja tema kaaslased USA sõjaväelastele kogu operatsiooni vältel mingit vastupanu. Üks Paksitani julgeolekutöötaja on ajakirjanikele öelnud, et bin Ladeni tapmine oli külmavereline.

Pakistani sõjaväe kõrgem juhtkond on väljendanud oma närdimust, et USA neid kavandatavast operatsioonist ei informeerinud. Pakistani julgeoleküjõud said seejuures alles vahistatutelt teada, et tapetud mees oli bin Laden.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474