9. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Osama bin Laden elas tabamiskohas juba 5 aastat

Terrorivõrgustiku al Qaeda vaimne juht Osama bin Laden elas oma tabamise kohas Pakistanis juba viis aastat, vahendab lese sõnu Arabian Business.

Üks bin Ladeni naistest rääkis ülekuulajatele, et al Qaeda liider ja tema perekond oli elanud majas, kus mees USA sõjaväelaste poolt tapeti, juba viis viimast aastat. Turvatöötaja, kes tundis naises ära Amal Ahmed Abdulfattahi, noorima Osama bin Ladeni kolmest naisest, ütles, et naine sai USA rünnaku ajal haavata.

Pakistani väed võtsid pärast USA rünnakut ja bin Ladeni surnukehaga lahkumist vahi alla 15-16 inimest, nende seas bin Ladeni kolm naist ja mitu last.

Pakistani andmetel ei osutanud bin Laden ja tema kaaslased USA sõjaväelastele kogu operatsiooni vältel mingit vastupanu. Üks Paksitani julgeolekutöötaja on ajakirjanikele öelnud, et bin Ladeni tapmine oli külmavereline.

Pakistani sõjaväe kõrgem juhtkond on väljendanud oma närdimust, et USA neid kavandatavast operatsioonist ei informeerinud. Pakistani julgeoleküjõud said seejuures alles vahistatutelt teada, et tapetud mees oli bin Laden.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474