10. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Polištšuk vabanes vanglast, kedagi vastas polnud

Täna pärastlõunal Tartu vanglast vaba mehena välja astunud Vadim Polištšuk pääses trellide tagant nii ootamatult, et talle polnud isegi ühtki lähedast vastu tulnud.

Sestap võttis Polištšuk vastu kohal viibinud Eesti Ekspressi ajakirjanike kutse ja sõidab praegu koos nendega Tallinna poole. Vanglaväravas polnud mees nõus intervjuud andma.

Polištšuk mõisteti skandaalse ärimehe ja Tallinna kunagise abilinnapea Mait Metsamaa palgamõrva tellimise eest 9 aastaks vangi 2004. aasta mais.

Kohus põhjendas mehe ennetähtaegset vabastamist sellega, et teda ootab ees kindel elu- ja töökoht. Lisaks on Tallinna keskturu endisel juhil aga minevikust kaelas veel ka miljoniline kohtuvaidlus maksuametiga.

Juba 2000. aastal hakkas maksuamet koos politseiga uurima, kuidas saab vaid 7000kroonise palgaga turujuht elada laia miljonärielu. 1990ndate alguses kihutas ta Tallinnas ringi Jaguariga, hiljem ostis aga ligi 2 miljonit krooni maksnud eksklusiivse sportauto BMW Z8. Peale selle kerkis Tallinna serva Kakumäe männisallu vägev villa. Enamik oste oli ta teinud sularaha eest ning sulas annetas ta näiteks ka miljon krooni Russalka mälestusmärgi renoveerimiseks ja selle risti kuldamiseks.

Kohtumääruse järgi pidi mees 2000.-2002. aasta eest riigile maksma täiendavat tulumaksu 954 806 krooni. Kohtuasi venis edasi aga veel ka kolm aastat tagasi.

11. septembril 2002 leidsid ehitusmehed Polištšuki villast mehe elukaaslase Niina vägivallatunnusteta surnukeha. Pool aastat hiljem tulistati samas kuul õlga kellelegi Jekaterinale. Seejärel võeti Polištšuk taas vahi alla. 5. mail 2004 tunnistas Tallinna linnakohus Polištšuki süüdi Metsamaa mõrva tellimises ja Andrei Dudotškini selle täideviimises. 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474