24. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väiksemaid tarbijaid elektrihinna kõikumine palju ei puuduta

Väiksema elektritarbimisega ettevõtteid elektrihinna kõikumine hetkel mõjuta, kuid tulevikus peavad nemadki avatud turu tingimuste ja hindadega arvestama.

„Eks elektrihinna tõus tuleb äriplaani sisse arvestada, mis seal muud ikka. Meie jaoks on elektrihind praegu püsiv,“ rääkis ehituskonstruktsioonide tootmisega tegeleva Favor AS juhatuse esimees Mart Proos.

Proos lisas, et Favori poolt tarbitav elektri kogus ei ole nii suur, et seda vabaturult ostma peaks.

Ka Metsagrupp OÜ juhataja Urmas Rahnel tunnistas, et ettevõtte äriplaani koostades ta elektrihinna tõusuga eriti ei arvesta. „Teeme oma metsatöid ja elektriga on vähe pistmist,“ rääkis ta. Samas nentis Rahnel, et hinnakõikumine mõjutab kokkuvõttes kindlasti igat asja.

Proosi sõnul ei ole tal vabaturu kohta midagi arvata. „Otsus on ju tegelikult tehtud ja eks selle järgi tuleb elada. Tänasel päeval see otseselt Favori tegevust ei mõjuta, et ostame ikka kokkulepitud hindadega elektrit edasi,“ rääkis ta. 

Rahneli hinnangul on vabaturg õige asi, sest siis on tingimused kõigi jaoks võrdsed. Praegu on vist nii, et ühtedel on ühed teistel teised tingimused, põhjendas ta. 

 

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474